23.8 C
Chania
Sunday, June 30, 2024

Τουρκία: Κίνδυνος για Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο – Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο

Ημερομηνία:

«Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη αυτή την απειλή. Η σφαγή στη Γάζα είναι μια γενοκτονία που χωρίζει την ανθρωπότητα στη μέση», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χακάν Φιντάν αναφέροντας ταυτόχρονα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Με δύο πολέμους, τον οικονομικό ανταγωνισμό στον κόσμο και την απροσδόκητη επίθεση της τεχνητής νοημοσύνης, δεν ξέρουμε ποιος θα νικήσει», είπε εμφαντικά ο Φιντάν για να προσθέσει ότι «κάθε πλευρά θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μεθόδους αλλαγής παιχνιδιού. Υπάρχει πιθανότητα να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη. Βρισκόμαστε στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας. Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας και χαοτικό περιβάλλον στον νότο μας και στα ανατολικά της Μεσογείου λόγω του Ισραήλ».

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Όπως γράφει η Hurriyet, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ότι δεν πρέπει να αγνοηθεί το ενδεχόμενο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, σχετικό μήνυμα ήρθε από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Αν ρωτήσετε εάν υπάρχει ένας συνολικός κίνδυνος, όπως στον Α΄και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, φυσικά υπάρχει πιθανότητα», ανέφεραν πηγές, προσθέτοντας, «Κανείς, ειδικά η χώρα μας, δεν θέλει μια σκοτεινή εικόνα όπως ο Γ’ Παγκόσμιος αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι ο Στρατός μας είναι έτοιμος για κάθε είδους σενάρια».

skai.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριπλάσιες από τον μέσο όρο 14 ετών, οι εκτάσεις που κάηκαν έως τώρα τον Ιούνιο

Καταστροφικές ήταν, έως τώρα οι συνέπειες του καυτού Ιούνιου...

Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Αν θες να δοκιμάσεις έναν άνθρωπο, δώσε του εξουσία – Δεν μετανιώνω που παραιτήθηκα»

Στην τελετή αποφοίτησης του Koc University στην Κωνσταντινούπολη μίλησε ο Αλέξης...

Φωτιά στην Παχιά Άμμο της Παλαιόχωρας

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική από φωτιά που εκδηλώθηκε αργά...