19.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Τουρκία: «Υπεροχή των Ελλήνων με τα Rafale στο Αιγαίο – Θα απαντήσουμε με τα Eurofighter», λέει ο Γκιουλέρ

Ημερομηνία:

Στην άμεση απόκτηση 40 Eurofighter Typhoon προσανατολίζεται η Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκουλέρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έχει αποκτήσει αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο, μετά την απόκτηση των Rafale.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μετά τα προβλήματα στις διαβουλεύσεις με την Ουάσινγκτον, η Τουρκία, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αναζητά εναλλακτικές για την προμήθεια μαχητικών.

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ανέφερε ότι γίνονται εργασίες για την προμήθεια Eurofighter Typhoon.

Τα Eurofighter σχετίζονται με τη Βρετανία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Ήδη, σύμφωνα με τον Γκιουλέρ, η Βρετανία και η Ισπανία είναι θετικές στην πώληση και προσπαθούν να πείσουν τη Γερμανία.

«Μας λένε πως “το πρόβλημα θα το λύσουμε εμείς”. Αν το θέμα προχωρήσει, σχεδιάζουμε να προμηθευτούμε 40 Eurofighter. Οι Ισπανοί και οι Βρετανοί έχουν την επιθυμία της πώλησης των Εurofighter στην Τουρκία», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Γκιουλέρ ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα μαχητικά είναι ισάξια με τα Rafale και έχουν καλύτερες επιδόσεις στους ελιγμούς και την ταχύτητα.

«Η Ελλάδα με τα 20 Rafale που απέκτησε έχει αποκτήσει αεροπορική υπεροχή στους αιθέρες του Αιγαίου απέναντι στα τουρκικά F-16. Έτσι θεωρείται πως η Τουρκία για να απαντήσει στα ελληνικά Rafale κάνει αυτή την κίνηση και επιχειρεί να αγοράσει τα ευρωπαϊκά Eurofighter», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα συνεχίζει να διεκδικεί 40 νέα F-16 και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα F-16 της, κάτι που όμως είναι δύσκολο να γίνει.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη...

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για...

Βροχερή Παρασκευή και στην Κρήτη

Σε μία περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να λέμε...