13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Τουρκία: Oλοκλήρωση της συμφωνίας με τη Ρωσία για τoυς S-400

Ημερομηνία:

Εξακολουθεί να ακροβατεί ανάμεσα και στις δύο πλευρές (ΝΑΤΟ-Ρωσία) η Τουρκία καθώς μαίνεται εδώ και πάνω από δύο μήνες ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η τελευταία ένδειξη της διπλωματικής αυτής στάσης της είναι οι δηλώσεις ανώτατου τούρκου αξιωματούχου ότι η Τουρκία σκοπεύει να συνεχίσει την διαδικασία απόκτησης των ρωσικών S-400, για τα οποία είχε συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία τα προηγούμενα χρόνια, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Η συμφωνία αυτή είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ, προκαλώντας ρήγματα στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ισμαήλ Ντεμίρ, προέδρου της αρμόδιας για την τουρκική αμυντική βιομηχανία κυβερνητικής υπηρεσίας (SSB), στην κρατική τηλεόραση, η Άγκυρα αναμένεται να παραλάβει άλλες δύο συστοιχίες οπλικών συστημάτων τις οποίες είχε παραγγείλει.

«Συνεχίζουμε να θέτουμε σε εφαρμογή την αρχική απόφαση», δήλωσε ο Ντεμίρ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT. «Αυτό ήταν ανέκαθεν ένα μοναδικό πρόγραμμα. Δεν επιδιώκουμε να προκύψουν και άλλα απ’ αυτό», επέμεινε υπογραμμίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες της Άγκυρας να διατηρήσει τη σχέση της με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Ντεμίρ, διαφορές σε ορισμένους όρους του συμβολαίου καθυστέρησαν την εκτέλεσή του.

«Παραλάβαμε ήδη τη δεύτερη παρτίδα, όμως ορισμένες παράμετροι του προγράμματος περιλαμβάνουν μια τεχνολογική συνεργασία και προϋποθέσεις συμπαραγωγής», δήλωσε χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

«Δεδομένου ότι αυτού του τύπου η διαπραγμάτευση παίρνει καιρό, η παράδοση του συστήματος επιμηκύνεται επίσης», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...