15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τουρκική Αντιπροσωπεία στον Περιφερειάρχη Κρήτης και Δήμαρχο Ηρακλείου για το Διεθνές Φεστιβάλ του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ»

Ημερομηνία:

Συνάντηση με Περιφερειάρχη Κρήτης και Δήμαρχο Ηρακλείου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία  του μεγαλύτερου χορευτικού και πολιτιστικού Ομίλου της Άγκυρας «Hobi Sanat Merkezi» ο οποίος συμμετείχε με καλλιτεχνική αποστολή αποτελούμενη από 55 άτομα στο «Φεστιβάλ των Αετών»  που διοργανώνει ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ».

Η αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον επικεφαλής του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» κ. Γιάννη Παναγιωτάκη συναντήθηκε αρχικά με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Αριστέας Πλεύρη.

Ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε το Δήμαρχο Ηρακλείου για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τις επί μέρους εκδηλώσεις και κυρίως για το θεματικό εργαστήριο παραδοσιακών χορών που θα διεξαχθεί την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ στην Πλ. Δασκαλογιάννη, προκειμένου οι χορευτές από την Τουρκία να διδαχθούν από τον Όμιλο «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» χορούς της Κρήτης, της Μικράς Ασίας, του Ρεμπέτικου και του λαϊκού-παραδοσιακού τραγουδιού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για τη συνάντηση, συνεχάρη τον Όμιλο «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ» για την πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πνεύμα συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής για την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Οι εκπρόσωποι της Τουρκικής αποστολής κ.Murat Erdem & κ. Murat Keskin εξέφρασαν στο Δήμαρχο την ικανοποίησή τους που βρίσκονται στο νησί μας και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο με την τόση μεγάλη Ιστορία και δυναμική, δήλωσαν ότι αγαπούν πολύ την Ελλάδα, τη μουσική και την παράδοση της και ότι είναι πολύ ευτυχείς που τα μέλη του συλλόγου τους θα διδαχθούν και θα παρουσιάσουν τόσους πολλούς ελληνικούς χορούς.

 

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού στη Περιφέρεια Κρήτης Κώστα Φασουλάκη.  Ο κ. Γιάννης Παναγιωτάκης,  ιδρυτής του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ των Αετών. Στόχος του Φεστιβάλ, όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης,  είναι να ενισχυθεί το πνεύμα φιλίας, συνεργασίας  και ειρηνικής συνύπαρξης  των λαών καθώς και να αναδειχθεί η  παράδοση και ο λαϊκός πολιτισμός μας αξιοποιώντας τον χορό και τη μουσική ως μέσο επικοινωνίας .

Ο κ. Αρναουτάκης  καλωσόρισε την αντιπροσωπεία από την Τουρκία και  επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις πολιτισμού μεταξύ διαφόρων χωρών ενισχύουν τη «γέφυρα» φιλίας μεταξύ των λαών. Τόνισε ότι ο Όμιλος «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» είναι ήδη γνωστός στο εξωτερικό με διαρκή παρουσία στα διεθνή Φεστιβάλ αποτέλεσμα της οποίας είναι η σημερινή διεθνής συνεργασία που φέρνει στο επίκεντρο την Κρήτη. Συνεχάρη τους εκπροσώπους του Ομίλου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του φεστιβάλ, γιατί ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς. «Είναι σημαντικό, είπε, για εμάς που ο μεγαλύτερος παραδοσιακός σύλλογος της Τουρκίας βρίσκεται στην Κρήτη για να παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού στην Περιφέρεια Κρήτης κ. Κώστας Φασουλάκης ανέφερε ότι οι διοργανώσεις πολιτισμού «με την υπογραφή» του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ» -εντός και εκτός Ελλάδος- έχουν σίγουρη την καλλιτεχνική και οργανωτική επιτυχία,  προβάλλουν την Κρήτη ενώ «η πρωτοβουλία για την διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ αποτελεί «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ των λαών από διάφορες χώρες. Τέτοιες πρωτοβουλίες τις στηρίζουμε».

Οι αρχηγοί της Τουρκικής αποστολής ευχαρίστησαν τον Όμιλο «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» για την διοργάνωση του Φεστιβάλ των Αετών και την πρόσκληση σε αυτό και δήλωσαν ότι για τα μέλη της ομάδας ‘Hobi Sanat Merkezi’ που είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος χορού στην Άγκυρα είναι μεγάλη τιμή να παρουσιάσουν στην Κρήτη την δική μας παράδοση,  να χορέψουν  Ελληνικούς χορούς και να διδαχθούν Κρητικούς χορούς. Η εκδήλωση αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των δυο λαών».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης συζήτησε με τους εκπροσώπους του Ομίλου για τις δυνατότητες διεύρυνσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» με την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να πραγματοποιηθούν και άλλες μεγάλες διοργανώσεις τέτοιου και μεγαλύτερου βεληνεκούς στο νησί μας που να συμβάλλουν ώστε να αναδειχθεί η Κρήτη ως σταυροδρόμι του Πολιτισμού και των παραδόσεων των λαών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ