13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτο η Γερμανία να πέσει στην παγίδα της Ελλάδας – Θα υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας

Ημερομηνία:

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με νέα ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι απειλείται η κυριαρχία της Τουρκίας από την Ελλάδα. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και στη Γερμανία για το μήνυμα που έστειλε ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτς, «καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις της Καγκελαρίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας εναντίον της χώρας μας.»

«Είναι απαράδεκτο η Γερμανία να πέσει στην παγίδα της ελληνικής προκλητικότητας και να συμμετάσχει στην εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας μας» προσθέτει ο Μπιλγκίτς.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας απέναντι στην παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας μας από την Ελλάδα, αγνοώντας τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ και την παρενόχληση των αεροσκαφών μας στον εναέριο χώρο της χώρας μας και στον διεθνή εναέριο χώρο» σημειώνει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί εναέριο χώρο ευρύτερο από τα χωρικά της ύδατα. Με βάση αυτόν τον παράνομο ισχυρισμό, ο χαρακτηρισμός των πτήσεων στον διεθνή εναέριο χώρο σε απόσταση 6-10 μιλίων ως “παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου” είναι, για να το θέσουμε ήπια, ακατανόητος.»

«Αν υπάρχει ένας παράγοντας που απειλεί την κυριαρχία του γείτονά της και την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, αυτός είναι η Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εξοπλίζει νησιά κοντά στη χώρα μας κατά παράβαση των Συνθηκών Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947.»

«Επιπλέον, διατηρεί την παράνομη και άδικη στάση της ότι μπορεί να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο πέραν των 6 ναυτικών μιλίων, ενάντια στα ζωτικά συμφέροντα και την ελευθερία ναυσιπλοΐας της χώρας μας» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τη γη κανενός. Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένουμε να κλείσουμε τα μάτια στην κατάφωρη παραβίαση από την Ελλάδα των σαφών διατάξεων των διεθνών συνθηκών για τον αφοπλισμό και τις απειλές κατά της ασφάλειας του λαού μας» αναφέρει η ανακοίνωση καταλήγοντας ο Μπιλγκίτς, ότι «περιμένουμε από τη Γερμανία να καλέσει την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες αντί να κάνει κομματικές δηλώσεις που δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...