14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τους πρώτους Ιάπωνες τουρίστες κρουαζιέρας στην Κρήτη υποδέχτηκε η Περιφέρεια με παραδοσιακή μουσική-κέρασμα

Ημερομηνία:

Τους πρώτους Ιάπωνες τουρίστες κρουαζιέρας στην Κρήτη υποδέχτηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου σε παραδοσιακό κλίμα φιλοξενίας οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας , ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο Πρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Γιάννης Μπράς.

Πρόκειται για 680 Ιάπωνες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που έχουν ναυλώσει το πολυτελές πλοίο «ASUKA II» μήκους 220 μέτρων και ταξιδεύουν 110 ημέρες κάνοντας το γύρο του κόσμου. Οι εύποροι Ιάπωνες τουρίστες με το πλοίο τους πραγματοποιούν επισκέψεις σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, και για το ταξίδι τους πλήρωσαν 50.000 δολάρια ο καθένας. Οι πρώτοι Ιάπωνες τουρίστες στην εκδήλωση υποδοχής που οργάνωσε η Περιφέρεια έγιναν δεκτοί με «ζωντανή» Κρητική μουσική, μαντινάδες και χορούς από την Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων με πρόεδρο τον Κώστα Παπουτσάκη, ενώ ταυτόχρονα έγινε παραδοσιακό κέρασμα με ξεροτήγανα και ρακί. Οι Ιάπωνες τουρίστες εξέφρασαν την χαρά τους για την θερμή υποδοχή-φιλοξενία και μάλιστα ορισμένοι πήραν μέρος στους χορούς του Κρητικού συγκροτήματος. Οι 680 Ιάπωνες έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 7:30 το πρωί και θα αναχωρήσουν στις 7:30 το βράδυ ενώ στο διάστημα της παραμονής τους θα πραγματοποιήσουν εκδρομές με λεωφορεία σε αρχαιολογικούς χώρους, αξιοθέατα, παραδοσιακά χωριά, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης υποδεχόμενος τους τουρίστες από την χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου είπε, ότι, είναι ένα πολύ θετικό γεγονός η άφιξη των Ιαπώνων με οργανωμένη κρουαζιέρα στο τόπο μας. Πρόκειται είπε, «για ένα λαό εύπορο με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Η παρουσία τους θα λειτουργήσει προσθετικά στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης, και η παραμονή τους στο νησί μας τις επόμενες ώρες θα αποτελέσει μια «ζωντανή» διαφήμιση για τον τουρισμό στο νησί μας με παράλληλο οικονομικό όφελος».

Καλωσορίζοντας τους πρώτους Ιάπωνες επισκέπτες ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της έλευσης τους και το γεγονός ότι η Κρήτη «κατακτά» νέες αγορές. Η Ιαπωνική αγορά, πρόσθεσε, «είναι μια αγορά με τουρισμό υψηλού οικονομικού επιπέδου. Οι συγκεκριμένοι Ιάπωνες ταξιδεύουν 110 ημέρες, κάνουν το γύρο του κόσμου, και έχουν ξοδέψει 50.000 δολάρια ο καθένας μόνο για τα εισιτήρια τους που δείχνει το μέγεθος της αγοραστικής δύναμης. Θα ακολουθήσουν και άλλα κρουαζιερόπλοια από την ίδια χώρα και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι «κατακτάμε» νέες αγορές και προσθετικά νέους επισκέπτες από αυτούς που έχουμε ήδη».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος-Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας δήλωσε: «Το «Asuka II» είναι ένα πλοίο 220 μέτρων χωρητικότητας 1000 ατόμων και είναι κατασκευασμένο για μεγάλα ταξίδια. Υποδεχόμαστε σήμερα με χαρά τους Ιάπωνες για πρώτη φορά στην Κρήτη. Θα έχουμε και άλλες επισκέψεις από την Ασία, ευρύτερα. Με εθνική και περιφερειακή πολιτική-στρατηγική αλλά και συνεργασίες θα αναζητήσουμε και θα κάνουμε συμμαχίες τέτοιες ώστε να φέρουμε και άλλους τουρίστες τέτοιου οικονομικού επιπέδου στο τόπο μας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ