25.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Το έγκλημα στο ιστορικό φαράγγι και στον ιστορικό δρόμο της Καντάνου

Ημερομηνία:

Για άλλη μια φορά όπως η προηγούμενη έτσι και η σημερινή τοπική αυτοδιοίκηση παραδίνει, ανελέητα και με παράνομες διαδικασίες, τον ιστορικό δρόμο, με το ιστορικό φαράγγι της Καντάνου στο βωμό του χρήματος.   Παρά τις υπεράνθρωπους αγώνες  της «Πρωτοβουλίας Καντάνου για την διάσωση την προβολή και την ανάδειξη του ιστορικού της φαραγγιού» και των πολιτών της Καντάνου… Βάζουν ξανά στα πρακτικά των αποφάσεων των Δημοτικών συμβουλίων τα παραπλανητικά σημεία προστασίας του φαραγγιού για να δικαιολογήσουν την εξαφάνιση και την ανεπανόρθωτη καταστροφή που έχει γίνει και πρόκειται να γίνει…

Χωρίς τύψεις αναλογισμού και ντροπής για το έγκλημα που θα συνεχίσει να γίνεται σ’ αυτόν τον ιστορικό πανέμορφο τόπο τον παραδίνουν συγκούρμουλοι οι ντόπιοι και μη, ψυχρά στην εξαφάνιση και στην ολοκληρωτική καταστροφή γράφοντας και την δικιά τους ιστορία απάνω στα κουρελιασμένα χαράκια του ιστορικού μας φαραγγιού. Που μαζί με τον ιστορικό χειροποίητο και έργο τέχνης δρόμο έχουν γίνει και είναι παγκόσμια σημεία αναφοράς για την αντίσταση που έδωσε ο άμαχος τοπικός πληθυσμός στον βάρβαρο καταχτητή, που τον υποδέχτηκαν ανάλογα, με τις αποτρόπαιες πράξεις του και τις απάνθρωπες προθέσεις που είχε και έπραξε στον ιερό και ιστορικό τόπο μας. Χωρίς όπλα, με ξύλα, κατσούνες, πέτρες και τα λάφυρα, έβαλε τον μπαίτη του ασπίδα προστασίας, για τα μαρτυρικά και αιματοποτισμένα χώματα του,  ο άμαχος πληθυσμός και τα υπερασπίστηκε μέχρι θανάτου.

Μια γραμμένη και άγραφη λαμπρή ιστορία που αρχίζει πριν από αιώνες και που δεν σβήνετε όσο και αν προσπαθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της παγκοσμιοποίησης να την εξαφανίσουν.

Το φαράγγι της Καντάνου είναι κατάφυτο με σπάνια βότανα, και φυτά, με δέντρα, και θάμνους, ζώα και πουλιά που πολλά από αυτά βρίσκονται στον κατάλογο που πάνε να εξαφανιστούν. Μαζί με την Πρωτοβουλία και τους πολίτες το Υπουργείο Πολιτισμού, η εκκλησία, τα Πανεπιστήμια, οι οικολόγοι, οι βοτανολόγοι, οι ορνιθολόγοι, αυτοί που ασχολούνται με τα ερπετά, οι αρχιτέκτονες, το Δασαρχείο, οι σύλλογοι των μαρτυρικών τόπων, οι επιστήμονες όλοι, οι διάφοροι σύλλογοι και οι φορείς πρέπει και επιβάλετε ΤΩΡΑ να αντιδράσουν δυναμικά για να σταματήσουν δια παντός το έγκλημα του ιστορικού φαραγγιού και του δρόμου της Καντάνου.

«Απόφαση 5η 29/4/2010 ιστορικότητας. Γνωμοδότηση συμβουλίου νεωτέρων υπηρεσιών». «Απόφαση Υπουργού ιστορικότητας του δρόμου 4/6/2010 ΥΠΠΟ/ΔΝΣ ΑΚ/50219/1085»

Του μαρτυρικού τόπου αυτού, που με την σωστή του προβολή και ανάδειξη θα χαρίσει πολύ μεγάλο πλούτο σε όλη ανεξαιρέτως την τοπική κοινωνία… Τα ιστορικά μνημεία και οι ιστορικοί μαρτυρικοί τόποι που είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ όπως είναι το φαράγγι της Καντάνου με τον δρόμο, πρέπει να προστατεύονται και να  συντηρούνται για να παραδειγματίζουν, και όχι να παραδίνονται με διάφορες γελοίες προφάσεις, με ανεύθυνες δικαιολογίες και ανιστόρητο μένος, από τους τοπικούς εκλεγμένους άρχοντες Σελινιώτες και της περιφέρειας Κρήτης, για βεβήλωση και εξαφάνιση.

«Πρωτοβουλία Καντάνου για την Διάσωση, την προβολή και την ανάδειξη του Ιστορικού της Φαραγγιού».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ελαφονήσι στο Top 5 του Ευρωπαϊκού Δείκτη Παραλιών αλλά και… η δεύτερη πιο ακριβή!

Μία ελληνική παραλία, το Ελαφονήσι στην Κρήτη, περιλαμβάνεται στο...

Η “ελεύθερη κατασκήνωση” εξαφάνισε την παραλία Θαψά στην Εύβοια

Είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Εύβοιας αλλά και μία...

ΣΥΡΙΖΑ: Μανιφέστο κατά Κασσελάκη και «μισή» παραίτηση από τα κομματικά όργανα από Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, με τρία στελέχη...