19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

«Το αίμα είναι στα χέρια σου»: Bετεράνος των ΗΠΑ τα βάζει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τζο Μπάιντεν για τον πόλεμο του Ιράκ | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στην επέτειο των 20 χρόνων από την επέτειο του πολέμου στο Ιράκ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ήρθε αντιμέτωπος με μια απίθανη επίθεση όταν ένας βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τον αντιμετώπισε σχετικά με τον ρόλο του στους αμερικανικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή. Ο άντρας αναρωτήθηκε γιατί έπρεπε να ψηφίσουν τον Μπάιντεν, όταν εκατομμύρια είχαν πεθάνει εξαιτίας του.

«Είμαι βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας . Είμαι εδώ με έναν βετεράνο του στρατού. Απλώς αναρωτιόμαστε γιατί να ψηφίσουμε κάποιον που ψήφισε για έναν πόλεμο και ξεκίνησε έναν πόλεμο που σκότωσε χιλιάδες αδέρφια και αδελφές μας, και αμέτρητους Ιρακινούς αμάχους», είπε ο άνδρας.

«Επιτρέψατε αυτόν τον πόλεμο, και δώσατε επίσης ένα μετάλλιο τιμής σε έναν άνθρωπο που έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος! Αυτό το αίμα είναι και στα χέρια σου Μπάιντεν! Οι φίλοι μου έχουν πεθάνει εξαιτίας των πολιτικών σας!», πρόσθεσε.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Τζο Μπάιντεν άκουγε υπομονετικά τον άνδρα όμως μετά είπε ότι ο γιος του είχε κι αυτός πολεμήσει στο Ιράκ για ένα χρόνο. «Κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι αυτό δεν έχει σημασία για μένα. Έχει μεγάλη σημασία για μένα», είπε.

Όταν ο βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είπε ότι όταν απευθύνθηκε σε αυτόν δε του μίλησε για τον γιο του, ο Μπάιντεν τον προειδοποίησε να σταματήσει λέγοντάς του: «Μην συνεχίσεις».

Όταν όμως ο Μπάιντεν απομακρύνθηκε, ο βετεράνος άρχισε να φωνάζει: «Έίστε τελειωμένος, κύριε!

«Το αίμα τους είναι στα χέρια σου! Τα αδέρφια και οι αδερφές μου πέθαναν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Το επέτρεψες να συμβεί αυτό! Είσαι τελειωμένος!», συνέχισε.

«Είσαι τελειωμένος! Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξαναγίνεις πρόεδρος! Είναι νεκροί. Εκατομμύρια είναι νεκροί στο Ιράκ, εξαιτίας σου. Δεν θα του επιτραπεί να γίνεις ξανά πρόεδρος. Τελείωσες! Μέχρι και ο Τραμπ είναι πιο φιλειρηνιστής από εσένα!», πρόσθεσε, ενώ ο Μπάιντεν του είχε γυρίσει την πλάτη και απομακρυνόταν.

livemint.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...