20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Το αβγό έκανε το αβγό”: To προαιώνιο μυστήριο βρήκε τη λύση του στα Χανιά | Βίντεο

Ημερομηνία:

Εδώ και αιώνες ο άνθρωπος προσπαθεί να λύσει το μυστήριο: το αβγό έκανε την κότα ή η κότα το αβγό.

Ο Αριστοτέλης αναρωτιόταν αν η κότα ή το αβγό υπήρχε πρώτα. Σκέφθηκε:

Αν υπήρχε ένας πρώτος άνθρωπος θα πρέπει να γεννήθηκε χωρίς πατέρα ή μητέρα. Έτσι, δε θα μπορούσε να υπάρχει ένα πρώτο αβγό για να ξεκινήσει η ύπαρξη των πουλιών ή θα έπρεπε να υπάρχει ένα πρώτο πουλί που θα ξεκινούσε την ύπαρξη των αυγών: γιατί ένα πουλί προέρχεται από ένα αβγό.

Ο Πλούταρχος στα πλαίσια συμποσίου με τον τίτλο “η χήνα ή το αβγό ήρθε πρώτο” είπε:

“…το πρόβλημα με το αβγό και τη χήνα, για το ποιο ήρθε πρώτο, εισήλθε στη συζήτησή μας, ένα δύσκολο πρόβλημα που δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό στους ερευνητές. Και η σύντροφός μου είπε ότι όπως με ένα μικρό πρόβλημα, έτσι και με ένα εργαλείο, μιλούσαμε για ένα πολύ μεγαλύτερο και πιο βαρύ ζήτημα, αυτό της δημιουργίας του κόσμου”

Στο πέρασμα των αιώνων οι φιλόσοφοι και οι επιστήμονες έθεσαν ξανά και ξανά το ερώτημα με πιο πρόσφατη απάντηση αυτή των ερευνητών των πανεπιστημίων του Σέφιλντ και του Γουόρικ.

Σύμφωνα με αυτούς, η κότα είναι αυτή που κάνει το αβγό: και τούτο διότι προκειμένου να σχηματιστεί το κέλυφος του αβγού, είναι απαραίτητη μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται μόνο στις ωοθήκες της κότας.

Σήμερα, από τα Χανιά της Κρήτης από ένα κοτέτσι στην Ξυλοκαμάρα το δίλημμα καταρρίπτεται. Ούτε η κότα έκανε το αβγό ούτε το αβγό την κότα. Το αβγό έκανε το αβγό.

Σύμφωνα με όσα έφερε στη δημοσιότητα το flashnews.gr ο ιδιοκτήτης του κοτετσιού βρήκε ένα αβγό το οποίο ήταν πολύ μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Επειδή πριν περίπου ένα χρόνο είχε ανακαλύψει άλλο ένα αβγό το οποίο είχε 4 κροκούς, αποφάσισε να το βιντεοσκοπήσει. Όμως αυτό που φανερώθηκε δεν ήταν αυτό που περίμενε. Όταν το αβγό έσπασε, μέσα από το αβγό ξεπήδησε και ένα δεύτερο αβγό, πιο μικρό όμως κατά τα άλλα απόλυτα φυσιολογικό.

Με μια μικρή έρευνα που κάναμε ανακαλύψαμε ότι το φαινόμενο αν και σπάνιο, συμβαίνει. Στις 13 Απριλίου του 2015 η Dailymail είχε αναρτήσει και αυτή βίντεο με αβγό χήνας το οποίο περιείχε μέσα άλλο αβγό.

Όπως σημείωνε η εφημερίδα, το άγχος ή κάποια σύσπαση μπορεί να οδηγήσει, υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες στη δημιουργία του φαινομένου. Τέτοια περιστατικά έχουν περιγραφεί ήδη από 1.250 μ.Χ. από τον Δομινικανό μοναχό Albertus Magnus στο βιβλίο του De Animalibus.

Δείτε το σχετικό βίντεο όπως το κατέγραψε ο ιδιοκτήτης του κοτετσιού στην Ξυλοκαμάρα Χανίων:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=MyrVWELn4aA”]

Το βίντεο καθώς και η είδηση είναι από το flashnews.gr

"google ad"

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ