17.8 C
Chania
Thursday, May 16, 2024

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Χερσόνησο – Κινητοποιήσεις από οργανώσεις πολιτών

Ημερομηνία:

Στη δημοσιότητα έχει δοθεί το πρόγραμμα της 8ης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Χερσόνησο που εφόσον δε ματαιωθεί θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1 και 3 Νοεμβρίου.

Προκαλεί εντύπωση ότι στη Συνέλευση ομιλίες θα δώσουν εκπρόσωποι Ιδρυμάτων όλων των πολιτικών δυνάμεων της Γερμανίας, μεταξύ αυτών και του Ιδρύματος Heinrich-Böll που συνδέεται με το κόμμα των Οικολόγων.

Στην Συνέλευση θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συζητήσεις εργασίας με τα εξής θέματα:

  • Από την αποκομιδή απορριμμάτων στη διαχείριση πόρων (Ελληνογερμανική Συνέλευση)
  • Πρόσφυγες, μετανάστευση, κοινωνική ένταξη (Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ)
  • Πρακτικές εμπειρίες από τη Γερμανία και την Ελλάδα (Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ)
  • Η ενεργειακή στροφή των Δήμων (Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ)

Να σημειώσουμε ότι σε προηγούμενη έκδοση του προγράμματος που είχε δοθεί στη δημοσιότητα φαινόταν ότι η ομιλία σχετικά με τους πρόσφυγες, τη μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη δε θα γινόταν μόνο από το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ των Σοσιαλδημοκρατών αλλά και από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, της Αριστεράς. Στη νέα έκδοση του προγράμματος, απουσιάζει η συμμετοχή του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί το «Φόρουμ συνεργασιών» με τα εξής θέματα:

  • Εμβάθυνση υφιστάμενων και δρομολόγηση νέων συνεργασιών
  • Παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών από το έργο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
  • Ανοικτή συνομιλία στρογγυλής τραπέζης με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό και τον τουρισμό υγείας (ΚΕΔΕ)

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκπαιδευτικές εκδρομές στην περιοχή με τα εξής θέματα:

  • Ο κύκλος του νερού (Ίδρυμα Χανς Ζάιντελ και Δήμος Χερσονήσου)
  • Εναλλακτικός τουρισμός (Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία και Δήμος Χερσονήσου)
  • Επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση (Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου)

Διαβάστε αναλυτικό το πρόγραμμα πατώντας ΕΔΩ.

Τι είναι η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Πρόκειται για ένα θεσμό που όλες οι οργανώσεις που αγωνίζονται για τη Μνήμη και για την καταβολή αποζημιώσεων έχουν καταδικάσει αφού θεωρούν ότι πέραν ενός εργαλείου της Γερμανικής κυβέρνησης για να ελέγξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικούς θησαυρούς, διαχείριση απορριμμάτων) αποσκοπεί και στην εξουδετέρωση της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι η μοναδική τέτοιου είδους σχέση μεταξύ δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πολλούς να δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση (καθώς και το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον και το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας) αποτελεί θεσμό εξάρτησης, αποικιοκρατικής μορφής, αφού προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση), που υπέγραψαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ανγκελα Μέρκελ, τον Μάιο του 2010 την εποχή της ένταξής της χώρας μας στα μνημόνια που παραμένουν εν ενεργεία και μετά το τέλος των μνημονίων.

Η Ελλάδα είναι και η μόνη χώρα που έχει Υφυπουργό στο Γερμανικό Κοινοβούλιο που αφορά τις σχέσεις της με τη Γερμανία. Μέχρι πρόσφατα αυτή τη θέση είχε ο γνωστός Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, όμως τη θέση του έχει πάρει πλέον ο σκληροπυρηνικός Norbert Barthle.

Να σημειώσουμε ότι σε παλιότερο κείμενο το οποίο είχαν υπογράψει 105 αυτοδιοικητικοί σκοποί του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι:

  1. Να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικούς θησαυρούς , διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύσταση του πληθυσμού όπως τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ
  2. Να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερώσουν τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Κινητοποιήσεις κατά την ημέρα διεξαγωγής της Συνέλευσης

Υπενθυμίζεται ότι το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης & Αλληλοβοήθειας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1η Νοεμβρίου (ημέρα έναρξης της 8ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης), έξω από το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Γερμανού πρέσβη, σε τοπικό κανάλι, με αφορμή τη βράβευσή του από το Σύνδεσμο τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης, όπου παίρνοντας θέση στο επίμαχο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων, κατοχικού δανείου, φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν αποδέχεται την οικονομική ευθύνη της χώρας του, αναγάγοντας το όλο θέμα σε…διαφωνία νομικής φύσεως μεταξύ των δύο χωρών (πάγια στάση της Καγκελαρίας και των θεσμικών εκπροσώπων της), αλλά ωστόσο παραδέχτηκε ότι: «…η χώρα μου, η Γερμανία ανταποκρίνεται στην ηθική της ευθύνη, σε σχέση με τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.».

Θεωρούμε υποκρισία στο μέγιστο βαθμό, την οποιαδήποτε ανακοίνωση που συμπλέει με το παραπάνω πνεύμα, μια και είναι ξεκάθαρο ότι τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται και δε νοείται ηθική αποδοχή των εγκλημάτων πολέμου από τον αίτιο, χωρίς απόδοση και υλικών αποζημιώσεων. Μέχρι στιγμής λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και άλλων ιδιοτελών συμφερόντων της εκάστοτε άρχουσας τάξης της χώρας μας, η διεκδίκηση της απονομής δικαιοσύνης και των υλικών αποζημιώσεών της δεν ήταν εφικτή, καθιστώντας την Ελλάδα, τη μόνη χώρα που δεν έχει κατορθώσει να δικαιωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, αν και η ζημιά που υπέστη σε έμψυχο δυναμικό και υλικούς πόρους, λόγω του εκδικητικού μένους των κατακτητών εξαιτίας της μεγαλειώδους Εθνικής Αντίστασης του λαού μας, ήταν μια πρωτοφανής πανωλεθρία.

Ο γερμανικός λαός βρίσκεται έτσι, εκτεθειμένος απέναντι στη χώρα μας, με αυτή τη διαχρονική πολιτική της ηγεσίας του. Πολύ περισσότερο σήμερα που η χώρα μας υφίσταται μια νέα οδυνηρή κατοχή από τη γερμανοκρατούμενη Ε.Ε. που μετατρέπει νυχθημερόν την Ελλάδα σε αποικία χρέους.

Θεωρούμε τέλος, εσφαλμένη την επιλογή της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Χερσονήσου, της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, να συνδιοργανώσουν την 8η Γερμανοελληνική συνέλευση στη Χερσόνησο, υπηρετώντας έτσι τους ξενοδοχοκρατούντες, συναφή συμφέροντα και μικροπολιτικές βλέψεις, ακυρώνοντας την αξιοπρέπεια ενός λαού που διεκδικεί το δίκιο του και συντελώντας στην αποικιοκρατία που μαστίζει τη χώρα μας στα ασφυκτικά πλαίσια της γερμανοκρατούμενης πολιτικής της Ε.Ε.

Δηλώνουμε: καμία ανοχή στην αδικία και την υποταγή!

Καλούμε τον Ελεύθερο Έλληνα Πολίτη απ’ όλη την Κρήτη να συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χερσόνησο στο ξενοδοχείο Lyttos Beach (έξω από τη Χερσόνησο , περιοχή Ανάληψης), στις 1 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ !!!! (Σας χρωστάει μόνο το πολιτικό προσωπικό της χώρας την επιβίωσή του!)

«…Σαν οφειλέτης διαπομπευμένος και γυμνός,

υποφέρει μια Χώρα

κι εσύ, αντί για το ευχαριστώ που της οφείλεις,

προσφέρεις λόγια κενά…»

*Απόσπασμα από το ποίημα «Η ντροπή της Ευρώπης» του Γκίντερ Γκρας (νομπελίστας Γερμανός συγγραφέας)

Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.:

  • Ηράκλειο: Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)
  • Ρέθυμνο: Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)
  • Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)
  • Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)
  • Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.
  • Ιεράπετρα: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»

Διαβάστε επίσης:

– Αρ. Συγγελάκης: Οι δηλώσεις Ζεεχόφερ δεν προκαλούν εντύπωση, υπάρχει διολίσθηση στη Γερμανία προς ακροδεξιά – Κανείς αυτοδιοικητικός της Κρήτης στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...