19.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Το αντίο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Αντώνη Μπαλωμενάκη στον Βαρδή Τσουρή

Ημερομηνία:

Ο αποχαιρετισμός του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη στον αναρχικό κοινωνικό αγωνιστή Βαρδή Τσουρή:

Ο Βαρδής δεν ηταν απλά και μόνο εκείνος που στοχοποίησαν οι διωκτικές αρχές για τα επεισόδια της Νομαρχίας. Δεν ήλθε εκείνες τις μέρες από το πουθενά. Ήταν ο στοχαστικός αγωνιστής που από νωρίς έφερνε πάντα στην παρέα λέξεις και έννοιες πρωτόγνωρες . Αναρχικός κομμουνιστής δήλωνε ήδη απο τα φοιτητικά μας χρόνια. Και μεις του λέγαμε ” πάλι απο τα κεραμίδια χτίζεις Βαρδή”…

Ανήκε σ’ εκείνους που μπόρεσαν οχι μονο να αντιληφθούν τα απελευθερωτικά συνθήματα πέρα απο κατεστημένα σχήματα αλλα και να δρά έξω απο αυτά, ως εγγύηση αυθεντικότητας . Της δικής του αυθεντικότητας 

Είχε τη δύναμη να δημιουργήσει κινηματικές καταστάσεις που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε οτι θα ευδοκιμούσαν στο μικροαστικό μας περίγυρο. Ταυτόχρονα ήξερε και να διαφοροποιεί , να προστατεύει, την ιδεολογική του σκευή .

Απο τις τελευταίες του χειρονομίες, η πρωτοβουλία του “εν θερμώ” να μαζέψει χρήματα για τον φουκαρά τον καφετζή που οι διαδηλωτές λιγο πριν είχαν χωρίς λόγο προκαλέσει ζημιές στο μαγαζί του.

Στις 20 Ιουλίου του 1974, ανίδεοι ακόμα για το τι ακριβώς ήταν η ζωή, μας είχε πει στην κορυφή του Ψηλορείτη , κάτω απο το σταυρό, πως θα πεθάνει σε ψηλό βουνό…. Σε λίγες ώρες θα βρεθεί στα ψηλά, που τόσο ήξερε. Για πάντα.

Αντίο ….

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ