Ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία από την οποία και θα επιστρέψει αύριο τροποποιώντας το πρόγραμμά του, δηλώνει πως την αποχαιρετά με σεβασμό «αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της». Όπως λέει, «η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος».

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.

«Αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας» – Το αντίο του Αλέξη Τσίπρα

Την θλίψη του και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέροντας πως η πολιτική ζωή της Ελλάδας είναι πλέον φτωχότερη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε μια ημέρα με βαρύ κλίμα μετά τα νέα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά έκανε την εξής δήλωση:

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν μια σπουδαία γυναίκα με πίστη στην δημοκρατία, που πάλεψε με πίστη στην δημοκρατία, που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της τα πιστεύω της εκφράζουμε την θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της και στο ΚΙΝΑΛ. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται η τοποθέτησή του».

«Έβαζε φρένο στην ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής« – Το αντίο του Γιάνη Βαρουφάκη

Ως έναν άνθρωπο που «δεν περίσσευε στην Βουλή» και μία γυναίκα που «έβαζε φρένο στην ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής», χαρακτηρίζει τη Φώφη Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει «μετανιωμένος» επειδή δεν προσπάθησε να τη γνωρίσει καλύτερα.

Η ανακοίνωση του Γιάνη Βαρουφάκη

"google ad"

«Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στην Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας».

«Θα την θυμόμαστε με σεβασμό» – Το αντίο του Κυριάκου Βελόπουλου

«Η Φώφη Γεννηματά έδωσε αυτή τη μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε αυτή την μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή. Θα την θυμόμαστε με σεβασμό».