17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το αντιεμβολιαστικό παράδοξο να χρησιμοποιείς δεδομένα από χώρες με υψηλότατα επίπεδα εμβολιασμών για να επιχειρηματολόγησεις ενάντια στο εμβόλιο

Ημερομηνία:

Ζούμε μέσα στην αντιστροφή τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα με αφορμή τον φόβο για το εμβόλιο. Σε αυτή την αντιστροφή οι άνθρωποι φαίνεται να προτιμούν την αρρώστια από το εμβόλιο που φτιάχθηκε για να τους προστατεύσει από την αρρώστια. Και στην προσπάθεια τους αυτή να αποφύγουν τον εμβολιασμό ασπάζονται διαφόρων τύπων διαστροφές και παράδοξα. Κυρίαρχο παράδοξο η διαρκής προσπάθεια παρουσίασης της ασθένειας ως ακίνδυνη σε σχέση με το εμβόλιο το οποίο παρουσιάζεται ως υπέρμετρα επικίνδυνο σε σχέση με την ασθένεια!

Όλη αυτή η διαστροφή βρίσκει εύφορο έδαφος στις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κυβέρνησης, στην αλλοπρόσαλλη τακτική της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και σε μια σειρά αλλοπρόσαλλων θέσεων επιστημόνων που επιμένουν να υποστηριζουν ότι ο ιός είναι λιγότερο θανατηφόρος και το εμβόλιο άγνωστο και επικίνδυνο.

Το παράδοξο και αντιεπιστημονικό των αντιεμβολιαστών δε βρισκεται στην προσπάθεια να πείσουν ότι ο ιός ειναι λιγότερο θανατηφόρος αλλά στα δεδομένα που χρησιμοποιούν για να παραπλανήσουν.

Έτσι, δε χρησιμοποιούν τα δεδομένα από την Ινδία και την Ρωσία, χώρες στις οποίες οι εμβολιασμοί είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, και στις οποίες η μετάλλαξη Δέλτα έχει προκαλέσει ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών – παρά του γεγονότος οτι πλέον υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικές θεραπείες σε σχέση με την πρώτη περίοδο της πανδημίας – αλλα δεδομένα από την Αγγλία και το Ισραήλ όπου και τα συστήματα υγείας τους είναι και πλήρως εξοπλισμένα αλλά και οι εμβολιασμοί είναι σε ύψη ρεκόρ, στοιχεία πάντως που επιλέγουν να αγνοούν στην ερμηνεία τους

Και πώς να χρησιμοποιήσουν άραγε τα δεδομένα από τη Ρωσία των ελάχιστων εμβολιασμών, όταν πλέον καθημερινά έχουν 23.000 κρούσματα και ο αριθμός των νεκρών παρουσιάζει αύξηση 13,9% σε σχέση με τον Ιούνη του 2020;

Πώς να χρησιμοποιήσουν στοιχεία από τη Ρωσία που έχει εμβολιαστεί μόλις το 15% του πληθυσμού όταν την προηγούμενη Παρασκευή και εν μέσω καλοκαιριού, καταγράφηκε ρεκόρ θανάτων με 726 νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας;

Κι έτσι για να υποστηρίξουν οτι ο ιός είναι λιγότερο φονικός (10 φορές λιγότερο επαναλαμβάνει διαρκώς ο καθηγητής Κούβελας) και άρα μεγαλύτερος ο κίνδυνος από τον εμβολιασμό, χρησιμοποιούν στοιχεία από την Αγγλία. Πρόκειται για τη χώρα όπου σε συντριπτικά ποσοστά οι πολίτες άνω των 50 ετών έχουν εμβολιαστεί  (άνω του 80%) ενώ οι πολίτες ηλικίας άνω των 70 έχουν εμβολιαστει στο συντριπτικό ποσοστό άνω του 90%.

Οι εμβολιασμοί όμως στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι υψηλότατοι σε όλες τις ηλικίες, και όχι μόνο στους άνω των 50.

Σύμφωνα με το BBC στην Ουαλία το 90% ολων των πολιτών άνω των 18 ετών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Στη Σκωτία το αντίστοιχο ποσοστο ειναι στο 86%, στην Αγγλία στο 85%, στη Βόρεια Ιρλανδία στο 80%.

Άνω του 60% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Και ως εκ θαύματος, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μετάλλαξη Δέλτα δεν προκαλεί ούτε πολλούς θανάτους, ούτε πολλές διασωληνώσεις… Προφανώς, για αυτή την εξέλιξη δε “φταίνε” τα εμβόλια αλλά ότι ο ιός πλέον έχει γίνει λιγότερο επιθετικός. Ειρωνευόμαστε… προφανώς.

Ακόμα όμως κι έτσι, η πλειοψηφία των κρουσμάτων που καταγράφονται στην Αγγλία είναι πολιτες ηλικίας κάτω των 50 ετών που είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από κορωνοϊό λαμβάνοντας υπόψη και την ευρύτατη χρήση της Δεξαμεθαζόνης και της Ρεμντεσιβίρης και των αντισωματικών θεραπειών στα νοσοκομεία της Αγγλίας.

Χαρακτηριστικό είναι και το εξής, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ 1 Φεβρουαρίου και 21 Ιουνίου, στις ηλικίες άνω των 50 καταγράφηκαν 12.404 κρούσματα με τη μετάλλαξη Δέλτα που προκάλεσε 231 θανάτους, καταγράφοντας δείκτη θνητότητας στο 1,9% τη στιγμή όπου στις ηλικίες κάτω των 50 καταγράφηκαν 111.008 κρούσματα στην αντίστοιχη περίοδο και 26 θανάτους, δηλαδή, δείκτης θνητότητας στο 0.02%.

Δηλαδή, το 90% των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο αφορούσε ηλικίας κάτω των 50 ετών, πολλοί εκ των οποίων ήταν ήδη εμβολιασμένοι και πέρασαν την αρρώστια σχετικά ελαφριά.

"google ad"

Το αντιεμβολιαστικό παράδοξο στην Ελλάδα είναι η παρερμηνεία που μετατρέπεται σε αλήθεια, η χρήση των δεδομένων που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να γίνονται όπλο ενάντια στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...