21.8 C
Chania
Thursday, October 17, 2024

Το απόλυτο φιάσκο με το «ελληνικό FBI» που αποδείχθηκε… «σουρωτήρι»

Ημερομηνία:

Μόλις λίγες ημέρες μετά τις πομπώδεις ανακοινώσεις για τη συγκρότηση «ελληνικού FBI» στην ΕΛ.ΑΣ. και την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλείται να αντιμετωπίσει μία άλλη κρίση: τη διαρροή του οργανογράμματος και των προσωπικών δεδομένων όλων των αστυνομικών που επρόκειτο να στελεχώσουν το… greek FBI.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε συντάξει έγγραφα με τις μετακινήσεις των 554 αστυνομικών σε υπηρεσίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συγκροτηθεί το νέο τμήμα. Όμως, το σχετικό οργανόγραμμα που έφτασε στα mails δεκάδων υπηρεσιών δεν είχε καμία μέριμνα διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων των υπαλλήλων…

Σήμερα, η εφημερίδα «Τα Νέα» σημειώνει πως η διαρροή έγινε το πρωί της Τρίτης σε ιστότοπο με αστυνομικές ειδήσεις. Ακόμα, το δημοσίευμα αναφέρει πως αυτά τα αρχεία κοινοποιήθηκαν και σε διαδικτυακές ομάδες μεταξύ αστυνομικών, με αποτέλεσμα το υπηρεσιακό σχέδιο να γίνει… δημόσιο!

Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και έχει «τινάξει στον αέρα» τους σχεδιασμούς της ΕΛ.ΑΣ. και του ΠΡΟ.ΠΟ. Χθες, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εξέδωσε μία οργισμένη ανακοίνωση και κάνει λόγο για «απαράδεκτη διαρροή προσωπικών δεδομένων».

«Δεν μας ενδιαφέρει επ’ ουδενί αν πρόκειται για λάθος ή αν κάποιοι θεώρησαν τη δημοσίευση ως “αποκλειστικές πληροφορίες”, το μόνο που μας αφορά είναι η κατάληξη, αφού τα ακριβή στοιχεία αστυνομικών μιας νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας η οποία στο μέλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του εγκλήματος, έγιναν προσβάσιμα στους πάντες…», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί υπάλληλοι και επιφυλάσσονται για νομικές ενέργειες.

Μάλιστα, σημειώνουν πως «αρνητική και αγλεινή εντύπωση μας έχει προκαλέσει η εκκωφαντική σιωπή» της ηγεσίας.

Η υπόθεση εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ υπάρχουν εύλογες απορίες για τη «σιγήν ασυρμάτου» που τηρείται από την πολιτική και αστυνομική ηγεσία επί του θέματος.

Το «ελληνικό FBI» αποτελεί εξαγγελία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τη στιγμή που ανέλαβε για άλλη μια φορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα τέλη του 2023.

www.efsyn.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου

Σε ηλικία 80 ετών πέθανε η πρώην Υπουργός των...

Επιχειρηματίας από τα Χανιά καταδικάστηκε σε 11,5 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε ανήλικους

Ένας 58χρονος επιχειρηματίας από τα Χανιά καταδικάστηκε σε ποινή...

Για το εξαιρετικό βιβλίο του Μάνου Σαριδάκη «Το Σύμπαν»

Του Σπύρου Δαράκη * Τι είπε σε δηλώσεις του ο...