15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Το βενζινάδικο στα Χανιά που λειτουργεί και ως επαγγελματικό πάρκινγκ

Ημερομηνία:

Για οποιοδήποτε επάγγελμα χρειάζεται άδεια. Ένα βενζινάδικο για να λειτουργεί ως βενζινάδικο απαιτείται βεβαίως άδεια. Και βεβαίως δεν αμφισβητούμε πως το βενζινάδικο της Β.Ρ. που λειτουργεί στην Λεωφόρο Καζαντζάκη, λίγο πιο πάνω απ’ τον Άγιο Στυλιανό έχει άδεια λειτουργίας.

Για να λειτουργεί όμως ως χώρος επαγγελματικού πάρκινγκ έχει άδεια;

Η όχληση από ένα βενζινάδικο όταν είναι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή είναι γνωστή. Κίνδυνος τροχαίου, κίνηση, θόρυβος, κίνδυνος ανάφλεξης κ.λπ. όμως είναι ανεκτή μια και η προμήθεια βενζίνης – πετρελαίου είναι ένα «αναγκαίο κακό».

Για να λειτουργεί όμως το συγκεκριμένο βενζινάδικο και ως επαγγελματικό πάρκινγκ, κατά πόσο είναι νόμιμο; Έχει την σχετική άδεια για πάρκινγκ; Θα θέλαμε να ξέρομε: 1ον) Για να μην προβούμε στις νόμιμες ενέργειες τις οποίες γνωρίζομε

2) Για να μην επιστρέψομε στο καθεστώς που επικρατούσε στο συγκεκριμένο βενζινάδικο όταν ανήκε σε ιδιώτη. Παρκάρισμα πούλμαν απ’ όλη την Ελλάδα, παρκάρισμα Ι.Χ. προς πώληση, παρκάρισμα τριαξονικών και άλλων βαρέων οχημάτων. Ο χώρος γεμάτος ασφυκτικά και δραστηριότητες καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας και της νύχτας. Ξημερώματα, μεσημεριάτικα, με ανοιχτές τις μηχανές πολλών πούλμαν για προθέρμανση. Με αυτά τα ενοχλητικά πιπ – πιπ που κάνουν τα αυτοκίνητα στις όπισθεν. Και αντί η ιδιοκτήτρια του χώρου να συστήσει στους οδηγούς να σέβονται τους κατοίκους που τους ανέχονται, οι οδηγοί ήταν ασύστολοι και προκλητικοί. Στα παράπονά μας (που δεν ήταν ένδικα όπως θα μπορούσαμε) μας απαντούσαν θρασύτατα: «Να μην κάθεστε στα μπαλκόνια σας». «Να φοράτε ωτοασπίδες».

Επειδή λοιπόν δεν θα επιτρέψομε αυτό το καθεστώς να ξαναεπαναληφθεί και επειδή δειλά δειλά ξεκινά το ίδιο με χρησιμοποίηση του βενζινάδικου ως επαγγελματικό πάρκινγκ περιμένομε τις ενέργειες της ΒΡ. Πριν ζητήσομε την προστασία μας σύμφωνα με τον Νόμο.

Νίκος Αγγελάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...