14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Το βρώμικο πρόσωπο της φιλανθρωπίας

Ημερομηνία:

Χωρίς καμία οργάνωση, σχετικά με όσους δικαιούνται τρόφιμα και με ποιόν τρόπο θα δωθούν, με φωνές λες και βρισκόμαστε σε κάποια λαική αγορά, πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων σε απόρους, πολύτεκνους, τρίτεκνους και άτομα με αναπηρίες, στα Χανια, στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Αγοράς, που διοργάνωσε ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Amore 87.5 κ. Βερυκάκης (γνωστός και για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες) , σε χορηγία των Βαγγέλη Μαρινάκη (ΟΣΦΠ), ΕΤΕΚΑ, Artdeco κι Radio Amore 87.5.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη, για ευνόητους λόγους, αλλά δυστυχώς αυτά που μοιράστηκαν δεν ήταν άλλα από σταφύλια (εκτός εποχής), κοτόπουλα Πίνδος (χωρίς την προστατευτική συσκευασία, σε μια σακούλα σουπερ μάρκετ), με πέντε-έξι “κοκκινοκίτρινες” ντομάτες και ένα δίχτυ πατάτες (περίπου 5 κιλά, το μόνο αξιοπρεπή προϊόν που δόθηκε). Αυτό είναι το βρώμικο και σκοτεινό πρόσωπο της φιλανθρωπίας, που τα τοπικά ΜΜΕ δεν θα δείξουν…

Αντίθετα, προσεγμένη και με όλους τους τύπους, με σεβασμό στις οικογένειες των δικαιούχων και με πολλά και φρέσκα προιόντα, ήταν η αντίστοιχη διανομή τροφίμων από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και σε συνεργασία με διάφορους κοινωνικούς φορείς στον χώρο του Δεσποτικού, σήμερα την ίδια περίπου ώρα. Η άποψή μας για την Εκκλησία ως θεσμικό φορέα αλλά και γενικότερα για το είδος της φιλανθρωπίας που δεν έχει καμία σχέση με τις κινηματικές δράσεις που βοηθούν τους συμπολίτες μας είναι γνωστή αλλά το καλό πρέπει να λέγεται και να γράφεται, όπως και η αλήθεια πίσω από τον παρομορφωτικό φακό των μεγάλων ή των τοπικών ΜΜΕ.

σχόλιο/φωτογραφίες: Ειρηναίος Μαράκης, Αριστερός Σχολιασμός
23/12/2013

Πηγή: aristeros-sxoliasmos.blogspot.de

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...