13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Το Δίκτυο για τα Πολιτική και Κοινωνικά Δικαιώματα για τη δολοφονική επίθεση στα Χανιά στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σχετικά με τη δολοφονική επίθεση απο φασίστες στα Χανιά, κατά του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, αγωνιστή του αντιρατσιστικού κινήματος και μαχόμενου υγειονομικού στην υπεράσπιση ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταγγέλει τη δολοφονική επίθεση απο φασίστες στα Χανιά, κατά του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, αγωνιστή του αντιρατσιστικού κινήματος και μαχόμενου υγειονομικού στην υπεράσπιση ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλους.

Μας εξοργίζει ιδιαίτερα η προσπάθεια να παρουσιαστεί η απόπειρα δολοφονίας ως απλή συμπλοκή και μεμονωμένο ατυχές περιστατικό την στιγμή που τόσο οι μαρτυρίες όσο και τα βίντεο δείχνουν καθαρή οργανωμένη εν ψυχρώ επίθεση με στυλιάρια απο πίσω και η γνωμάτευση των γιατρών μιλά για υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Ο Δημήτρης υπήρξε τυχερός και επέζησε.

Παρόμοιου τύπου χτυπήματα στο παρελθόν οδήγησαν στο θάνατο (Λαμπράκης, Τεμπονέρας) ή σε επείγον χειρουργείο και πολύμηνες νοσηλείες (Κουσουρής). Τρεις απο τους δράστες που συνελήφθησαν κατηγορούνται για απλή σωματική βλάβη και αφέθησαν ήδη ελεύθεροι!!.Μπροστά και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, τέτοια προσπάθεια συγκάλυψης απο την τοπική αστυνομία και τις δικαστικές αρχές είναι προκλητική και πάρα πολύ ανησυχητική για το μέλλον των δικαιωμάτων και των πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών στην Ελλάδα.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και κάθε προοδευτική κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα να εντείνουμε τη δράση μας για την απομόνωση και τελική εξάλειψη της φασιστικής απειλής.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση στα Χανιά.

Να σταματήσουμε τώρα την δολοφονική δράση κάθε λογής φασιστοειδών.
Να τιμωρηθούν παραδειγματικά  όλοι οι δράστες της επίθεσης στον Δημήτρη Μακρέα. Καμιά ανοχή στους απόγονους των Ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...