20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Το δρόμο τον φτιάχνουμε περπατώντας (στρατηγός Γκιαπ)

Ημερομηνία:

Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία δεν υπήρξε ανατροπή πολιτικών και κοινωνικών καταστάσεων χωρίς μαζική εμπλοκή και πρωτοβουλία των αποκάτω, χωρίς εν τέλει μια καθολική χειραφέτηση τόσο των απλών ανθρώπων όσο και των πολιτικών δυνάμεων που έχουν στην σημαία τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς.

Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ριζοσπαστική Αριστερά γιατί οι άνθρωποι που έχει ιστορικό καθήκον να υπερασπίζεται, που δεν έχουν να χάσουν τίποτε παρά τις αλυσίδες τους , δεν πείθονται για πολύ καιρό και κυρίως δεν τρέφονται από πολιτικά υποκείμενα που επιδίδονται σε επικοινωνιακές πολιτικές πολύ δε περισσότερο όταν απέχουν από τους μαζικούς αγώνες.

Κανένας στόχος καμία προοδευτική αλλαγή δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων, των κινημάτων των παραγωγικών ομάδων, των ανέργων των νέων και των γυναικών, των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, σε μια διαδικασία χειραφέτησης και συμμετοχής, που συνθέτει τα επιμέρους σε κοινούς στόχους και κοινό σχέδιο.

Με βάση αυτές τις σκέψεις το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος είναι δηλωτικό των διαθέσεων των λαϊκών τάξεων και της νεολαίας που το ανέδειξαν σε σημαντικό μέσο πάλης ενάντια στην τρομοκρατία των συστημικών – αστικών δυνάμεων.

Με το ΟΧΙ οι από κάτω επέστρεψαν στο πολιτικό προσκήνιο σαρώνοντας τους αντιπάλους αλλά και τις φίλιες δυνάμεις που κρατούσαν αποστάσεις από την επιλογή της άρνησης στα τελεσίγραφα των «θεσμών».

Γύρω από το ΟΧΙ συγκροτείται το μέτωπο του κόσμου της εργασίας των μπλοκ των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που μπορούνί να αντιπαρατεθούν στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία. καθώς η σύγκρουση με τους δανειστές και το κεφάλαιο δεν θα τελειώσει με την λήξη των διαπραγματεύσεων.

Γιατί δεν υπάρχει βασιλική οδός που οδηγεί στην ανατροπή του νεοφιλευθερισμού. Γιατί ο δρόμος της αξιοπρέπειας φτιάχνεται από τους οδοιπόρους με τα ματωμένα πόδια . Τους οδοιπόρους του αγώνα.

Νίκος Τζάρας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...