19.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. χαρακτηρίζει ψέμματα όσα είπε ο Τσίπρας στο Ηράκλειο για την Παιδοψυχιατρική

Ημερομηνία:

Σκληρή ανακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. σχετικά με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή προεκλογική του ομιλία από το Ηράκλειο σχετικά με την Παιδοψυχιατρική Κλινική:

“Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα κόμματα που έχουν αποφασίσει με την πολιτική τους να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τα συμφέροντα του λαού, στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας αλλά και σ’ όλους τους τομείς, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα και δεν έχουν καμία ντροπή.

Χθες, στην προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κος Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ανερυθρίαστα ότι πριν παραιτηθεί από την κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει τη συνέχεια της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο Πα.Γ.Ν.Η., της πρώτης κλινικής στην Ελλάδα που ξεκίνησε με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με ημερομηνία λήξης δηλαδή και η οποία κλείνει αυτές τις ημέρες αφού φεύγουν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται με μπλοκάκι ενταγμένοι στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας παιδιών και τα περιστατικά θα πρέπει να ταξιδεύουν για Αθήνα, ενώ παραμένει για παροχή υπηρεσιών παιδοψυχιατρικής φροντίδας μόνο ένα μικρό μέρος των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, ο κος Αλ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα για τις υπόλοιπες κλινικές που συγχωνεύονται (Νευρολογική, Παιδοχειρουργική).

Η ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, της 7ης Υ.Π.Ε. και της Διοίκησης του Πα.Γ.Ν.Η. για την μετατροπή της κλινικής σε νοσοκομείο ημέρας προκειμένου να εξυπηρετεί κάποια περιστατικά τις πρωινές ώρες με το εναπομείναν προσωπικό είναι τεράστια και δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η Κλινική κλείνει. Μια κλινική που θα μπορούσε να εξυπηρετεί όλο το νότιο Αιγαίο και για της οποίας αρκεί η μονιμοποίηση του προσωπικού που αποδεδειγμένα, έστω και για ένα μικρό διάστημα, λειτούργησε υποδειγματικά σε αντίξοες συνθήκες. Αλλά για το ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα που αντιμετωπίζουν την Υγεία ως εμπόρευμα δεν είναι προτεραιότητα η υγεία των παιδιών μας αλλά η εξοικονόμηση χρημάτων που θα καταλήξουν στις τσέπες των λίγων και ισχυρών.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καταγγέλλει τα ψέματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει γι’ ακόμη μία φορά ότι θα παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους του Ηρακλείου όχι μόνο για μια Παιδοψυχιατρική Κλινική που να λειτουργεί όπως πρέπει με μόνιμο προσωπικό και συνθήκες που μας αξίζουν ως ασθενείς και ως εργαζόμενοι αλλά συνολικά για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...