15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το Εθνικιστικό Κόμμα της Φινλανδίας φοβάται επιθετική παρέμβαση της Ρωσίας

Ημερομηνία:

Η Ρωσία θα μπορούσε να παρέμβει εάν η Φινλανδία υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, προειδοποίησε ο Jussi Halla-aho, πρώην ευρωβουλευτής και πρόεδρος του εθνικιστικού Κόμματος των Φινλανδών, ο οποίος επί του παρόντος είναι επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου.

Στις αρχές Απριλίου, οι ιστοσελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας μαζί με την Nordea Bank ήταν στόχοι κυβερνοεπίθεσης. Αυτό μπορεί να ήταν μια πρόγευση για όσα μπορεί να ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τον Halla-aho, είναι πιθανό η Ρωσία να προσπαθήσει να εκφοβίσει τη Φινλανδία και τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν το όριο της πιθανής ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Μια επιλογή είναι η κατάσχεση μιας μικρής έκτασης σε μια απομακρυσμένη περιοχή. Αυτό θα δημιουργούσε μια συνοριακή σύγκρουση χωρίς πυροβολισμό. Αυτό θα τρόμαζε τους πάντες», είπε ο Halla-aho στην εφημερίδα Maaseudun Tulevaisuus σε συνέντευξή του τη Δευτέρα (18 Απριλίου).

Ωστόσο, είναι απίθανο η Ρωσία να επιτεθεί απευθείας στη Φινλανδία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου της με την Ουκρανία, επειδή δεν έχει την ικανότητα και τη δύναμη, είπε επίσης ο Halla-aho, ο οποίος υποστηρίζει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιο πιθανό η Ρωσία να προβεί σε μια μικρότερης κλίμακας κίνηση. Έτσι, οι άνθρωποι θα πρέπει να εφοδιαστούν με επιπλέον τρόφιμα και άλλα απαραίτητα για να προετοιμαστούν για μερικές εβδομάδες, πρόσθεσε.

Την Τρίτη, οι Αμυντικές Δυνάμεις και η Φινλανδική Συνοριακή Φρουρά ενημέρωσαν ότι έκαναν βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάλυση κινδύνου. Η ετοιμότητα λέγεται ότι είναι σε υψηλό επίπεδο σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση ασφαλείας στα ανατολικά σύνορα.

euractiv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...