18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Το Ελαφονήσι ανάμεσα στις 15 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης

Ημερομηνία:

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου και το Ελαφονήσι είναι ανάμεσα στις 15 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του μεγάλου ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure.

Το Ναυάγιο μάλιστα αναδεικνύεται στην πρώτη θέση της 15άδας και το Ελαφονήσι αρκετά ψηλά, στην 4η.Οι 15 παραλίες είναι ιδανικές για κάθε γούστο. Διαθέτουν εντυπωσιακά τοπία και θέα στη θάλασσα και διαφέρουν εντυπωσιακά μεταξύ τους, αφού άλλες προσφέρονται για δραστηριότητες στη φύση, άλλες για τους λάτρεις της ιδιωτικότητας κτλ.

Για το Ναυάγιο | Το περιοδικό αναφέρει τα εξής: Το σημείο αναφοράς της διάσημης παραλίας είναι το μεγάλο πλοίο που ξεβράστηκε στις ακτές στις αρχές της δεκαετίας του 80′.

Το πλοίο το οποίο βρίσκεται στο μέσο της παραλίας, λίγα μέτρα μακριά από το κύμα όπου η κατάλευκη βοτσαλωτή παραλία συναντά τα μπλε νερά του Ιονίου. Οι απότομοι βράχοι που περιβάλλουν την παραλία δεν επιτρέπουν άλλη πρόσβαση εκτός από τη θάλαασα, όμως η περιοχή κατακλύζεται από πολυκοσμία καθώς υπάρχουν συχνά δρομολόγια σκαφών που κάνουν στάση στην παραλία.

Ακόμα κι έτσι, αξίζει να την επισκεφθείτε. Το σαπισμένο κουφάρι του πλοίου μέσα σε σκηνικό φυσικής ομορφιάς είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα που πρέπει να το δείτε δια ζώσης για να το εκτιμήσετε.

Για το Ελαφονήσι | Όσοι λατρεύουν την ξεκούραση στην παραλία αλλά και οι λάτρεις της αδρεναλίνης θα αγαπήσουν το Ελαφονήσι για το μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων που προσφέρει αλλά και εξαιτίας του εντυπωσιακού φυσικου της τοπίου.

Η ροζ άμμος και οι ορεινοί όγκοι θα ικανοποιήσουν όσους αναζητούν την ξεκούραση, και οι δραστηριότητες όπως σέρφινγκ, kiteboarding ή wind surfing τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Μόλις πεινάσετε, κατευθυνθείτε προς τις τοπικές ταβέρνες για ντάκο.

Οι 15 παραλίες:

1. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

2. Calanque d’en Vau, Cassis, Γαλλία

3. Rabbit Beach, Lampedusa, Ιταλία

4. Ελαφονήσι, Κρήτη

5. Playa de Migjorn, Formentera, Ισπανία

6. Scala dei Turchi, Σικελία, Ιταλία

"google ad"

7. Durdle Door Beach, Dorset, Αγγλία

8. Zlatni Rat, Brač, Κροατία

9. Vik, Ισλανδία

10. Playa Sa Caleta, Ίμπιζα, Ισπανία

11. Lubenice Beach, Cres Island, Κροατία

12. Nissi Bay Beach, Αγία Νάπα, Κύπρος

13. Palombaggia, Κορσική, Γαλλία

14. Ölüdeniz Beach, Τουρκία

15. Porthcurno Beach, Cornwall, Αγγλία

tornosnews.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...