22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το ενυπόγραφο κείμενο της 20ης Φεβρουαρίου δίνει στη δημοσιότητα η Ν.Δ, κάνοντας λόγο για μνημόνιο

Ημερομηνία:

Παρέμβαση Σαμαρά, με στόχο να καταδειχθεί ότι η κυβέρνηση ζήτησε επέκταση του μνημονίου, την οποία αρνείται να καταθέσει στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ αναφέρθηκε επίσης σε εσωτερική στάση πληρωμών, καλώντας το Μαξίμου να εφαρμόσει τη συμφωνία που υπέγραψε, γιατί κάθε μέρα η πραγματική οικονομία καταρρέει.

Το ενυπόγραφο κείμενο της σύμβασης της 20ης Φεβρουαρίου (με τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και των θεσμών) έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για επέκταση του μνημονίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωση του κατηγόρησε το Μαξίμου ότι δεν έσκισε το μνημόνιο, αλλά υπέγραψε τη συνέχιση του και αρνείται να την καταθέσει στη Βουλή φοβούμενο τις αντιδράσεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αναφέρθηκε επίσης σε εσωτερική στάση πληρωμών, καλώντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη συμφωνία που υπέγραψε, γιατί κάθε μέρα η πραγματική οικονομία καταρρέει.

“Η κυβέρνηση επί ενάμισι μήνα, δεν τολμά να φέρει στη Βουλή την επέκταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε, γιατί φοβάται την ψηφοφορία στην Βουλή, τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά κυρίως γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια”, είπε ο κ.Σαμαράς.

“Εμείς δίνουμε στη δημοσιότητα το κείμενο για να δει και να καταλάβει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Η σύμβαση είναι τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για να πάρει παράταση τέσσερις μήνες, όπως είχε κάνει και η δική μας κυβέρνηση τον Δεκέμβριο, για να πάρει παράταση δύο μήνες. Και οι δύο συνδέονται άρρηκτα με το μνημόνιο. Άρα, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο αλλά το συνυπέγραψε. Η δική μας κυβέρνηση όμως, την τελείωνε και μαζί και το μνημόνιο. Η νέα επέκταση της σύμβασης σημαίνει και επέκταση του μνημονίου. Το ότι το μνημόνιο επεκτείνεται, επιβεβαιώνεται και από την υπόλοιπη τρόικα, από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και ας μην μας πουν ότι δεν ξέρουν κι εκείνοι να διαβάζουν τα κείμενα”, πρόσθεσε.

“Τα δύο κείμενα είναι πανομοιότυπα, εκτός από ένα σημείο, εκείνο που περιλαμβάνει την επιστροφή των 10,2 δισεκατομμυρίων. Είναι από αυτά τα χρήματα που ζητά πίσω το 1,2 δισ. ευρώ, που κακώς επέστρεψε η κυβέρνηση, για να καλύψει ταμειακές ανάγκες.

Μέχρι πριν από έναν μήνα, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι δεν χρειάζεται την δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων, ενώ τώρα αγωνιά να εκταμιεύσει οποιοδήποτε ποσό για να περιορίσει την εσωτερική στάση πληρωμών”, σημείωσε ο κ.Σαμαράς, καταλήγοντας πως όλα αυτά είναι μέρος της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που αποδεικνύεται αλαλούμ. “Δημιουργική ασάφεια σημαίνει ψέματα μέσα στη χώρα. Ας σταματήσει τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις και ας εφαρμόσει αυτά που υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου, γιατί κάθε μέρα που περνά η οικονομία καταρρέει και ο λογαριασμός για την κοινωνία αυξάνεται”, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Στη συνέχεια, ο συντονιστής Οικονομικών της Ν.Δ Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι το κείμενο των δύο επικαιροποιημένων Συμβάσεων είναι το ίδιο, καθώς και ότι και οι δύο επικαιροποιήσεις συνδέονται με το μνημόνιο- κύρια σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης της 15ης Μαρτίου 2012.

Γαλάζιες πηγές στη συνέχεια διερωτώντο τι εννοούσε ο κ.Βαρουφάκης όταν αναφέρθηκε χθες σε ρήξη, ρήξη με την Ευρώπη ή ρήξη με το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ;

Τι εννοεί Βαρουφάκης ρήξη ; Ρήξη με Ευρώπη ή ρήξη με εσωτερικό κόμματος;

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ