30.8 C
Chania
Saturday, June 15, 2024

Το Εργατικο Κέντρο Χανίων για το θάνατο του 39χρονου στο Κόκκινο Μετόχι

Ημερομηνία:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ένας συνάδελφος πάνω στον αγώνα του μεροκάματου, έχασε την ζωή του. Τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, η έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας,  φέρνουν τέτοια αποτελέσματα που δεν είναι μόνο δυσάρεστα, αλλά κι πολλές φορές τραγικά.
Ο συνάδελφος που έχασε την ζωή του, ήταν ένας οικονομικός μετανάστης 39 ετών που ήρθε στην χώρα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Η κυβέρνηση κάνει πως δεν γνωρίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι πολλές φορές δουλεύουν 10 και 12 ώρες ημερησίως και κατά κανόνα μάλιστα είναι ανασφάλιστοι.

Επιτέλους οι εργοδότες θα πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας, θα πρέπει να παρέχουν στους εργαζόμενους τα μέσα ατομικής προστασίας, να έχουν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας κάθε μηχανήματος και κάθε εργαζόμενος να προσφέρει εργασία ανάλογα με την ειδικότητα του.

Αυτά για εμάς τους εργαζόμενους είναι αδιαπραγμάτευτα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Χανίων εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου.

Απαιτούμε από την πολιτεία και τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της να κάνει συνεχείς ελέγχους για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, για την υγιεινή και την ασφάλεια τους.

Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα.

Για το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων  η εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων είναι πρώτο μέλημα στις διεκδικήσεις μας.

neatv.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι προσδοκίες των Ελλήνων

Του Γιώργου Ουρανού Ατομικές ή συλλογικές προσδοκίες Είναι αλήθεια πως οι...

Η αντιστασιακή οργάνωση Εθνική Οργάνωση Κρήτης (Ε.Ο.Κ), στο νομό Χανίων

Ομιλία Λουκά Μπασιά, πολιτικού μηχανικού – μαθηματικού, προέδρου του...

Εκδήλωση για την 128η επέτειο από τη Μάχη του Δρομονέρου, στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος  Πλατανιά, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Ζυμβραγού,...

Επίσκεψη του προέδρου του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου Εμπορίου στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή...