Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων για το ξεπούλημα του Εθνικού Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Συνεχίζοντας η συγκυβέρνηση τον κατήφορο της τυφλής υποταγής της στα κελεύσματα του κεφαλαίου και των ιδιωτικών συμφερόντων, στις εντολές της Τρόϊκας και των μεγαλοκαρχαριών τραπεζιτών τοκογλύφων, προχωρά στο ξεπούλημα «μπιρ-παρά» του Εθνικού Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), προς διάφορους κατ’ ευφημισμό επενδυτές και στην πραγματικότητα άρπαγες και γεράκια.

Το ΑΔΜΗΕ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά στην ενέργεια της χώρας, φτιάχτηκε με τα δικά μας χρήματα, και αποτιμήθηκε το 2012 σε 1,6 δις ευρώ (με  πραγματική αξία 8 δις). Όμως δεν διστάζουν να πάρουν μια τέτοια καταστροφική για την Οικονομία και το λαό μας απόφαση, να το ξεπουλήσουν στην εξευτελιστική τιμή των περίπου 480 εκατομμυρίων ευρώ!

Το ξεπούλημα ΑΔΜΗΕ και συνολικά η επιχείρηση διάλυσης του ομίλου ΔΕΗ, είναι απόφαση που προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο Δημόσιο συμφέρον και έρχεται σε αντίθεση με την Εθνική και Ενεργειακή Ασφάλεια της  πατρίδας μας, καθώς και την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Η καταστροφική αυτή απόφαση συγκαταλέγεται δήθεν στις προσπάθειες για «Ανάπτυξη», στο όνομα της οποίας μέχρι τώρα έχει εκμηδενιστεί η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια,  καθώς και άλλα κοινωνικά αγαθά. Στην πραγματικότητα η Ανάπτυξη απαιτεί την ύπαρξη και εποπτεία από το Δημόσιο ενός τέτοιου νευραλγικού κέντρου ελέγχου Ενέργειας, κι ακόμα κι αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να δημιουργηθεί. Αποτελεί μαζί με τη ΔΕΗ τα βασικά εργαλεία και το μοχλό παραγωγικής ανασυγκρότησης της Οικονομίας μας.

Όμως η συγκυβέρνηση προχωρά στη διάλυση και στο ξεπούλημά τους, αδιαφορώντας για τις πολλαπλές επιπτώσεις. Παραδίδει αντί πινακίου φακής το νευραλγικό Κέντρο Ελέγχου της Ενέργειας σε ιδιωτικά χέρια, και μετατρέπει ένα δημόσιο αγαθό σε προϊόν παραπέρα πλουτισμού των «εθνικών εργολάβων» και των ξένων εταίρων τους.

Η ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η μετατροπή της σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, έχει ήδη επιφέρει μείωση μισθών, των εργαζομένων στη ΔΕΗ, χειροτέρευση και ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας τους, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων κλπ. Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τον λαό μας, κόστισε ήδη αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας (18% μόνο για το 2013) και καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω της αλόγιστης εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε μια τέτοια απόφαση και καλεί τους εργαζόμενους σε συνεχή αγώνα για τη  διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των Δικτύων, καθώς και για την συνταγματικά κατοχυρωμένη πρόσβασή μας σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, που συνεχώς συρρικνώνονται και υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο, οδηγώντας μας σε πλήρη εξαθλίωση.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

7 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

7 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

8 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

8 hours ago

This website uses cookies.