15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων για το σχέδιο νόμου για είσπραξη δεδουλεμένων εργαζόμενων

Ημερομηνία:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων καταγγέλλει την συγκυβέρνηση, που υπακούοντας για άλλη μια φορά στις αντεργατικές επιταγές της τρόϊκας, κατέθεσε σχέδιο νόμου στη Βουλή με το οποίο αλλάζουν οι διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προωθώντας ρυθμίσεις που θα στερήσουν από τους απλήρωτους και απολυμένους εργαζόμενους και την τελευταία τους δυνατότητα να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους.

Ενώ ζούμε τα αποτελέσματα μιας σφοδρότατης και πρωτοφανούς αντεργατικής λαίλαπας, ενώ αιμορραγούμε από τις βάρβαρες και καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων που έχουν διαλύσει τους μισθούς και τις συντάξεις μας, που έχουν αφανίσει τα πιο σημαντικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που έχουν ευτελίσει το κοινωνικό κράτος, η κυβέρνηση ετοιμάζεται και πάλι να ψηφίσει ένα οικονομικό προϋπολογισμό εξοντωτικής λιτότητας, φοροεπιδρομών και περαιτέρω εξαθλίωσης του λαού μας, και παράλληλα επιδιώκει μέσα από ειδικές τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που προωθεί, να ευνοήσει ξανά τις Τράπεζες, δίνοντάς τους προτεραιότητα, μαζί με το ΙΚΑ και το Δημόσιο, πάνω στο αποτέλεσμα των πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων εργοδοτών που οφείλουν δεδουλευμένα, βάζοντας δηλαδή τις απαιτήσεις των εργαζομένων στο τέλος και συρρικνώνοντας ουσιαστικά κάθε προσδοκία τους να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Καλούμε τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών να αποσύρουν άμεσα την προτεινόμενη ρύθμιση και να καταλάβουν επιτέλους ότι τα συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί εργαζόμενοι, οι απολυμένοι και οι συνταξιούχοι, δεν αντέχουμε άλλο και θα κάνουμε τα πάντα μέχρι να μπει τέλος στις άδικες πολιτικές τους που δημιουργούν κοινωνικά συντρίμμια και καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά μας.

Στα πλαίσια του ανυποχώρητου αγώνα μας, διοργανώνουμε παγκρήτιο συλαλλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή 7 Δεκέμβρη στο Ηράκλειο, στις 6 το απόγευμα. Θα διατεθούν λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση στο Συλλαλητήριο, τα οποία θα ξεκινήσουν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Χανίων (στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 68), στις 2.30΄ το μεσημέρι. Παρακαλούμε αυτούς που θα συμμετέχουν να μας ενημερώσουν στα τηλέφωνα 28210-97686 και 28210-92429, έως και το Σάββατο στις 1 το μεσημέρι, για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση.

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος

ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝ.

 

Η Γεν. Γραμματέας

ΤΖΟΤΖΟΛΑΚΗ ΟΛΓΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ