21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το Ηράκλειο μεταξύ των περιοχών της Ευρώπης που προσφέρουν ταχύτερη απόδοση επένδυσης σε κάποιον που αγοράζει ένα διαμέρισμα

Ημερομηνία:

Οι πόλεις της Ισπανίας (Βαλένθια, Λας Πάλμας και Βαρκελώνη), βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις περιοχές της Ευρώπης που προσφέρουν ταχύτερη απόδοση επένδυσης σε κάποιον που αγοράζει ένα διαμέρισμα.

Η Αθήνα ακολουθεί με απόδοση επένδυσης άνω των 21 ετών για ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την ευρωπαϊκή χρηματομεσιτική εταιρεία ProfitLevel η οποία συγκρίνει τις τιμές της αγοράς και τα ενοίκια σε 17 ελκυστικές μητροπόλεις στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των παραθαλάσσιων θέρετρων, στο πρόγραμμα σύγκρισης απόδοσης επενδύσεων διαμερισμάτων (Apartment Return On Investment Comparator).

Χαμηλότερα από την Αθήνα, βρίσκονται μεγάλες πόλεις άλλων χωρών της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, με τη μεγαλύτερη επιστρεπτέα επένδυση να προσφέρεται στη Βιέννη στα 39 χρόνια.

Παράλληλα ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για το Ηράκλειο Κρήτης καθώς δείχνουν τη μεγαλύτερη αύξηση των αποδόσεων μέσα σε έναν χρόνο, λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών των διαμερισμάτων.

«Οι τιμές των διαμερισμάτων, άρα και τα ενοίκια, έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία. Πριν από έναν χρόνο, εντοπίσαμε σημαντική αύξηση της ζήτησης για επενδυτικά διαμερίσματα. Και παρόλο που οι τιμές των διαμερισμάτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν, αν και ελαφρώς, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα ενοίκια της αγοράς αυξήθηκαν ταχύτερα κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου», εξήγησε η Lucia Žárská, αναλύτρια στην ProfitLevel, προσθέτοντας:

«Η ταχεία αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων συνεχίστηκε μεταξύ των προορισμών που παρακολουθήσαμε, κυρίως στην Κρήτη και επίσης στη Μασσαλία της Γαλλίας».

Τα δεδομένα της έρευνας βασίζονται σε crowd-sourced δεδομένα από το Numbeo.com, το οποίο έχει πάνω από 100 σημεία δεδομένων για τους τελευταίους 12 μήνες, ακόμη και για μικρές πόλεις και συλλέχθηκαν στις 6 Ιανουαρίου 2023. Τα ενοίκια που αποτυπώθηκαν ανήκουν στην κατηγορία των διαμερισμάτων ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης.

Οι τιμές των καταγεγραμμένων διαμερισμάτων είναι ανά τετραγωνικό μέτρο στο κέντρο της πόλης. Η απόδοση είναι μόνο υπόδειγμα και υπολογίζεται ως η αναλογία της αγοραίας τιμής του διαμερίσματος και της αγοραίας τιμής ενοικίου. Τέλος τα επιτόκια που χρησιμοποιούνται είναι τα μέσα επιτόκια για το 2022 σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

cnn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ