16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Το «θαύμα» της Ορθοπεδικής- Επανέκτησε κίνηση νεαρός με παράλυση

Ημερομηνία:

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με σοβαρότατα τραύματα στη σπονδυλική του στήλη, μετά από πτώση σε πισίνα
Το γοερό κλάμα συγκίνησης και ανακούφισης του Βρετανού που έβλεπε το γιο του να επανακτά τις κινήσεις του μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη, αντήχησε στο θάλαμο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και αποτύπωνε την ικανοποίηση το ίδιου και της οικογένειας του, μετά την πολύωρη, επιτυχημένη όπως αποδείχτηκε, προσπάθεια αποκατάστασης του προβλήματος του νεαρού από τους γιατρούς της Ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου.

Ο 19χρονος Βρετανός που έκανε διακοπές στα Μάλια μεταφέρθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Νοσοκομείο με σοβαρότατα τραύματα στη σπονδυλική του στήλη, με κατάγματα και εξάρθρημα αυχένα, που προκλήθηκε από πτώση σε πισίνα, μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Τα πρώτα σημάδια ήταν αποθαρρυντικά αφού ο νεαρός εμφάνιζε ολική παράλυση στα χέρια και τα πόδια. Η κινητοποίηση ωστόσο όλων των ανθρώπων του νοσοκομείου ήταν άμεση, από τους εφημερεύοντες γιατρούς ως τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό και ο 19χρονος οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου χάρη στην προσπάθεια των χειρουργών, με επικεφαλής το διευθυντή της κλινικής Γιώργο Κοντάκη, έκαναν τα αδύνατα…δυνατά!

Παρότι οι ελπίδες αποκατάστασης ήταν ελάχιστες, ένα 24ωρο μετά, ο νεαρός άρχισε να κουνάει και τα χέρια και τα πόδια και ο πατέρας του που ήλθε εσπευσμένα από την Αγγλία, δεν είχε τρόπο να ευχαριστήσει τους γιατρούς, καθώς μετά από αυτή την προσπάθεια τους μπορεί βάσιμα πλέον να ελπίζει πως θα ξαναδεί το παιδί του και πάλι όρθιο!

Και βέβαια μέσα σ΄αυτό το γενικότερο κλίμα απαξίωσης της Δημόσιας Υγείας απεδείχθη περίτρανα πως γιατροί και προσωπικό υπερβάλλουν εαυτούς και στέκονται στο ύψος των περιστάσεων!

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...