Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ισραηλινή πλευρά δεν έχει ακόμη αντιδράσει επίσημα σε αυτή τη δήλωση.
Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Ιουνίου, σκοτώνοντας σημαντικό αριθμό στρατιωτικών. Μεταξύ των νεκρών αναφέρθηκαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν Μοχαμάντ Μπαγκερί, ο Αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) Χοσεΐν Σαλαμί, ο Διοικητής του Κεντρικού Στρατηγείου Χατάμ αλ-Ανμπιά Γκολαμαλί Ρασίντ και ο Διοικητής της Αεροδιαστημικής Δύναμης των IRGC Αμίρ Αλί Χατζιζαντέ. Επίσης, αναφέρθηκε ο θάνατος εννέα πυρηνικών επιστημόνων και αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματούχων.
Το ίδιο βράδυ, το Ιράν απάντησε με μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, εκτοξεύοντας περισσότερους από 150 βαλλιστικούς πυραύλους και πάνω από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) προς το Τελ Αβίβ και άλλες περιοχές. Οι επιθέσεις προκάλεσαν απώλειες αμάχων και εκτεταμένες καταστροφές.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Σας ευχαριστούμε θερμά.




Οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι χτύπησαν τη διεύθυνση στρατιωτικών πληροφοριών του Ισραήλ και το επιχειρησιακό κέντρο της Μοσάντ στην πόλη Χερζίλια, νωρίς το πρωί της Τρίτης (17/6), σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Ιράν.
Όπως μεταδίδει το Skynews, αναφέρθηκαν μεγάλες εκρήξεις στην ισραηλινή πόλη, με φωτογραφίες από το σημείο να δείχνουν πυκνούς καπνούς να υψώνονται από ένα κτίριο.