15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το Ιστορικό Καφέ των Χανίων επισκέφθηκε ο Π. Παυλόπουλος

Ημερομηνία:

Η ΑΕ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίας του στα Χανιά με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση Κρήτης με την Ελλάδα, επισκέφθηκε το Ιστορικό Καφέ «Κήπος», για δεύτερη φορά.

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, Βασίλης Σταθάκης ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για το επικείμενο Διεθνές Συνέδριο «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στα Χανιά, μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020, ένα Συνέδριο που θα τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε σε οργανωτικά ζητήματα, αλλά και στη σπουδαιότητα του Συνεδρίου, αφού το κορυφαίο αυτό Forum αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 400 σύνεδρους από τουλάχιστον 55 χώρες, καθώς και εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ακόμα ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προτάσεις που έκανε στον εκτελεστικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Stefano Dominioni σχετικά με δημιουργία παραρτήματος των “Πολιτιστικών Διαδρομών” του ΣτΕ στα Χανιά, καθώς και την ιδέα -με αφετηρία το 2025- το ετήσιο Συμβουλευτικό Συνέδριο “Πολιτιστικές Διαδρομές” του ΣτΕ να διενεργείται μονίμως στα Χανιά. Κάτι που, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο κ. Σταθάκης “προωθεί τον πολιτισμικο αλλά και συνεδριακό τουρισμό και φυσικά λειτουργεί προς όφελος του τόπου”.

Επίσης ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο αναφορικά με τις δραστηριότητες του EHICA, την πρόσφατη επίσημη παρουσία στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο κ. Σταθάκης ήταν εκ των βασικών ομιλητων του BSEC, τη νέα Πολιτιστική Διαδρομή με την ονομασία «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», εμπνεύσεως του κ. Σταθάκη η οποία αναμένεται να λάβει πιστοποίηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και για τη νέα επιτυχία του Συνδέσμου, την ένταξη του εμβληματικού Ιστορικού Καφέ «Πέρα Παλάς» στον EHICA.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ