19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το ιταλικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού με το ελληνικό όνομα “Takis”

Ημερομηνία:

Οι εταιρείες που αναπτύσσουν τα δύο ιταλικά εμβόλια ελπίζουν ότι θα δουν τα σκευάσματά τους να λαμβάνουν έγκριση. Πώς δόθηκε το όνομα Takis.

Το Takis και το Reithera είναι δύο ιταλικά εμβόλια κατά του κορονοϊού τα οποία βρίσκονται σε πειραματική φάση και οι εταιρείες που τα αναπτύσσουν ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να προστεθούν στα σκευάσματα που έχουν ήδη λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες ιταλικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Το πρώτο είναι αποτέλεσμα προσπάθειας της εταιρείας Takis, με την υποστήριξη της Rottapharm Biontech.

Πρόκειται για εμβόλιο που βασίζεται στο DNA, «το πρώτο αυτού του είδους στην Ευρώπη», όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι, μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης. Οι έρευνες βρίσκονται στην πρώτη φάση (με 80 εθελοντές) και ο Λουίτζι Αουρισίκιο, ιδρυτής της Takis, ευελπιστεί ότι, αν όλα πάνε καλά, το σκεύασμα θα μπορέσει να διατεθεί στην αγορά, σε περίπου έναν χρόνο.

Ο Αουρισίκιο, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, τόνισε ότι «το όνομα της εταιρείας του προέρχεται από το ελληνικό επίθετο ταχύς, διότι ο στόχος των ερευνητών, είναι να μπορέσουν να προσφέρουν, με μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, θεραπευτικές λύσεις».

Έως τώρα, για τις έρευνες του εμβολίου Takis έχουν διατεθεί επτά εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι υπεύθυνοι φιλοδοξούν να μπορέσουν να εξασφαλίσουν και κρατική συμμετοχή.

Το έτερο εμβόλιο, Reithera, βρίσκεται στη δεύτερη φάση των πειραμάτων, με τη συμμετοχή εξακοσίων εθελοντών σε είκοσι έξι κέντρα.

Για την τρίτη φάση πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και τα αποτελέσματα των πειραμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το εμβόλιο αυτό χρησιμοποιεί ιικό φορέα, όπως το AstraZeneca και το Johnson&Johnson και στην ανάπτυξή του συμμετέχει και το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης, Λάτζαρο Σπαλαντσάνι, το μεγαλύτερο της χώρας.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...