25.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Το ΚΚΕ για την ανεργία στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Με αφορμή τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Στην ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ αναφέρεται:

“Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα και δείχνουν αύξηση της ανεργίας στην Κρήτη κατά 3,9%, μέσα σε 12 μήνες, παρά την αύξηση της τουριστικής κίνησης, γκρεμίζουν το “παραμύθι” της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για τη λεγόμενη “ανάπτυξη”.

Για αυτούς η “ανάπτυξη” στηρίζεται στα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, είναι χτισμένη πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού, βασίζεται στις στρατιές των ανέργων και των φθηνών και ευέλικτων εργαζομένων.

Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η μόνη διέξοδος είναι η οργάνωσή τους στη γειτονιά, στον τόπο δουλειάς, στα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές, για να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και μέτρα προστασίας των ανέργων. Δε θα ζήσουμε με ψίχουλα”!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ