22.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεργασία της τοπικής διοίκησης με το ΝΑΤΟ: Οι “αγαθοεργίες” των ΝΑΤΟϊκών δεν ξεπλένουν τη σφαγή!

Ημερομηνία:

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει τη συνεργασία της τοπικής διοίκησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Το κόμμα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνεργασία με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, προσπαθεί να ξεπλύνει τις εγκληματικές ενέργειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως οι πρόσφατες επισκέψεις αμερικανών ναυτών στα Χανιά και η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με το ΝΑΤΟ. Κατηγορεί την τοπική διοίκηση, καθώς ενώ υποστηρίζει την παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ταυτόχρονα αρνείται να αυξήσει τη χρηματοδότηση για την υγεία και την παιδεία.

Το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να αντισταθούν στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και να απαιτήσουν την αποχώρηση των ξένων βάσεων από την Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καταδικάζει τη μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιείται στα Χανιά, ώστε να ξεπλυθούν οι Αμερικανονατοϊκοί εγκληματίες. Στην προσπάθεια αυτή, ηγείται η κυβέρνηση της Ν.Δ, στελέχη της τοπικής διοίκησης με την ουσιαστική συμφωνία όλων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων.

Οι διάφοροι ανταγωνιστές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι συνοδοιπόροι του ξεπλύματος, που παρά τους εσωτερικούς τους ανταγωνισμούς, όλες οι πτέρυγες αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική της εμπλοκής στον πόλεμο, τη στήριξη στους ΝΑΤΟϊκούς, κάτι που έπραξαν και σαν κυβέρνηση εγκαινιάζοντας τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ, που ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ.  Στον ίδιο βηματισμό είναι και το ΠΑΣΟΚ, με στελέχη του στην τοπική διοίκηση, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης, ο  Δήμαρχος Χανίων, που όχι μόνο  συνευρίσκονται στα events  των ΝΑΤΟΪΚΩΝ, πλέον συνδιοργανώνουν και εκδηλώσεις μαζί τους. Όλοι μαζί στηρίζουν την Ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις Βάσεις, τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και ταυτόχρονα προσπαθούν να αθωώσουν με όλους τους τρόπους τους Αμερικανονατοϊκούς φονιάδες!

Το προηγούμενο διάστημα είχαμε μπαράζ “αγαθοεργιών”  από τους Αμερικάνους  ναύτες του ελικοπτεροφόρου USS Wasp και προσωπικού της Βάσης. Οι ΝΑΤΟϊκοί έβάψαν τα κάγκελα μιας εκκλησίας στον Μουζουρά, επισκέφτηκαν μονάδα φροντίδας παιδιών παίζοντας μαζί τους μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ενώ ο νέος διοικητής της Βάσης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Χανίων και συναντήθηκε με τον διοικητή Γιώργο Μπέα. Ταυτόχρονα ο Δήμος Χανίων συνδιοργάνωσε με τους  Νατοικούς Γερμανούς του ΠΒΚ το φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest, με  τα έσοδα να διατίθενται στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ….!!!  Το θράσος τους δεν έχει όρια!

Οι ίδιοι που συμμετέχουν στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, που υποστηρίζουν τη δράση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, που έχει στοιχήσει την ζωή σε χιλιάδες παιδιά, έρχονται στα Χανιά και νομίζουν ότι το αίμα που έχουν στα χέρια και στις στολές τους θα ξεπλυθεί με μια φωτογραφία στα τοπικά ΜΜΕ.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό τα στελέχη της τοπικής διοίκησης, ο διοικητής του Νοσοκομείου να παρουσιάζουν τους ΝΑΤΟϊκούς σαν ευεργέτες την ίδια στιγμή που η χώρα μας έχει δαπανήσει την τελευταία 3ετία 21 δισεκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, ενώ η αποστολή ελληνικών φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, κοστίζει στον ελληνικό λαό 500.000 ευρώ την ημέρα.

Είναι οι ίδιοι που μαζί με την κυβέρνηση, αντιμετωπίζουν κάθε αίτημα του λαού για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην Παιδεία, την Υγεία σαν ουτοπικό. Μάλλον ο διοικητής του Νοσοκομείου πήρε τεχνογνωσία από τον διοικητή της Βάσης για το πώς θα αντιμετωπίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις, καθώς πλέον η παρουσία ένοπλων αστυνομικών στα νοσοκομεία έχει γίνει κανονικότητα, όπως έδειξε η πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού υγείας στο ΠΑΓΝΗ και στο Νοσοκομείο Χανίων.

Το ίδιο διάστημα στην Αμερικανονατοϊκή Βάση της Σούδας (Αεροπορική – Ναυτική ) υπάρχει οργασμός κυριολεκτικά πολεμικής προετοιμασίας. Τα πολεμικά πλοία και αεροπλάνα, πάνε κι έρχονται, συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο στην ευρύτερη περιοχή. Οι ίδιες οι εξελίξεις παίρνουν απρόβλεπτες διαστάσεις με τον κίνδυνο μιας γενικότερης ανάφλεξης να είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατός, μετά και την κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ στον Λίβανο.  Εν μέσω κλιμάκωσης των πολεμικών επιχειρήσεων στα μέτωπα του πολέμου, τα Χανιά ετοιμάζονται να υποδεχθούν διάφορα συνέδρια όπως αυτό που οργανώνεται στο ΚΕΝΑΠ για τα αυτόνομα συστήματα από τις 1 μέχρι τις 3 Οκτωβρίου και τη σύνοδο βουλευτών από χώρες του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Οκτώβρη.

Αν νομίζουν ότι ο λαός και η νεολαία των Χανίων θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια να παρατηρεί τον τόπο του να μετατρέπεται σε ένα ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο και ταυτόχρονα σε πιθανό στόχο αντιποίνων είναι βαθιά γελασμένοι. Η Τ.Ε Χανίων του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να εναντιωθούν στη μετατροπή του τόπου μας σε μαγνήτη κινδύνων και ορμητήριο των φονιάδων των λαών.  Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της  χώρας μας στον πόλεμο, να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν!

 

 

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Καμία στήριξη στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Κανένας Έλληνας αξιωματικός-στρατιώτης-ναύτης έξω από τα σύνορα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Καμία φρεγάτα στη Μ.Ανατολή.
  • Να σταματήσει η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας.
  • Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό και Λιβανέζικο λαό!
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Ο Παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει την δική του πατρίδα!
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δημοσιοποίηση των πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015

Επιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο αίτημά της για δημοσιοποίηση των πρακτικών...

Μαρία Καρυστιανού: Επιστολή σε Μέτσολα και Ρέιντερς για το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών

Μέιλ προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και τον...

Αυστρία: Πώς κέρδισε το ακροδεξιό κόμμα που ιδρύθηκε από τους Ναζί υποσχόμενο την μετατροπή της χώρας σε “φρούριο”

Η Αυστρία στράφηκε προς τα δεξιά, στις εκλογές-ορόσημο της Κυριακής, καθώς το...