16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Το ΚΚΕ στα Χανιά κινητοποιείται ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας με συσκέψεις και περιοδείες

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ ενημερώνει για τις δράσεις στις οποίες προχωρά για τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και τη διάθεση στρατιωτικών βάσεων – ορμητηρίων στο ελληνικό έδαφος, αναβαθμίζει περαιτέρω την εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, βάζοντας τον λαό και τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο πλέουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τρούμαν» -με προορισμό την Αλεξανδρούπολη- όπως και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε γκωλ», που είναι ενταγμένα στα ευρωΝΑΤΟικα σχέδια περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα αεροπλανοφόρα πλέουν με συνοδεία ελληνικών φρεγατών, απόδειξη για το πώς αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις οι υπέρογκοι εξοπλισμοί που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για αυτή την εμπλοκή και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό, αφού μετατρέπει τη χώρα σε θύτη άλλων λαών, αλλά και σε πιθανό «στόχο», ειδικά σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, που «μυρίζει μπαρούτι», η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μια: Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Απεμπλοκή τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές με κανένα τρόπο ή πρόσχημα.

Αυτή είναι μόνη συνεπής πατριωτική στάση υπέρ του ελληνικού λαού και η πραγματική αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό που «πληρώνει» πολύ ακριβά τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ συνεχίζει το πλατύ πολιτικό άνοιγμα στο χανιώτικο λαό με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

Παρασκευή 11/3:

  • στις 11:00π.μ. περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με επικεφαλής τον Σπύρο Αγριμάκη, γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ
  • στις 8:30 μ.μ περιοδεία στο σουπερμάρκετ του κέντρου με επικεφαλής τον Γιάννη Νταγκουνάκη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Χανίων του ΚΚΕ και της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ
  • στις 9:30π.μ. στους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων με επικεφαλής την Ηλέκτρα Πατσουράκη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ
  • στις 7:00 μ.μ στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου, με επικεφαλής τον Παπαδάκη Μανώλη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ
  • στις 11:00 π.μ στα μαγαζιά στις Καλύβες, με επικεφαλής τον Νικήτα Μελισσάκη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Χανίων του ΚΚΕ και Δημοτικό Σύμβουλο Αποκόρωνα

Κυριακή 13/3 η ΚΟΒ ΕΒΕ οργανώνει σύσκεψη στα καινούρια γραφεία του Κόμματος στον Κουμπέ Χανίων στις 7:00 μ.μ , με ομιλητή τον ΜπάμπηΛουτσέτη ,μέλος του Τομεακού Γραφείου Χανίων του ΚΚΕ και Δημοτικό Σύμβουλο Χανίων.

Την Τρίτη 15/3 η ΚΟΒ Υγείας οργανώνει σύσκεψη στα καινούρια γραφεία του Κόμματος στον Κουμπέ Χανίων, στις 7.30μ.μ., με ομιλητή τον Φώτη Ρηγανάκο, μέλος του Τομεακού Γραφείου Χανίων του ΚΚΕ και της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Κλιμάκια των ΚΟΒ Επισιτισμού-Τουρισμού της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν  περιοδείες:

Δευτέρα 14/3 στις 10 π.μ στα επισιτιστικά καταστήματα του κέντρου

Τετάρτη 16/3 στα Ξενοδοχεία του κέντρου και της Νέας Χώρας στις 9:00 π.μ

Πέμπτη 17/3 στα ξενοδοχεία του Πλατανιά στις 9:00 π.μ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...