23.8 C
Chania
Sunday, June 16, 2024

Το ΚΚΕ στην τελετή επαναπατρισμού των οστών του καταδρομέα Πρινιανάκη: “42 χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει” – Καταγγέλλει την παρουσία της Χρυσής Αυγής

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Συντυχάκη Μανώλη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή Ηρακλείου, παρευρέθηκε χθες στους Στόλους του Δήμου Γόρτυνας, στην τελετή επαναπατρισμού των οστών του καταδρομέα Πρινιανάκη Στυλιανού, πεσόντος στην Κύπρο στις 22 Ιουλίου του 1974.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

“42 χρόνια μετά την τραγωδία του Κυπριακού λαού, της θυσίας Ελλήνων στρατιωτών, όπως ο Πρινιανάκης, στην ουσία τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία διατείνεται πως μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε «νησίδα σταθερότητας» σε μια περιοχή αστάθειας, η χώρα παραμένει προσδεμένη στο άρμα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των σχεδιασμών τους, της  ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι οποίοι όχι μόνο δε μπορούν να εξασφαλίσουν την περιβόητη «σταθερότητα», αλλά οδηγούν τον Ελληνικό λαό σε νέες περιπέτειες και δεινά.

42 χρόνια μετά, με τη συμφωνία της κυβέρνησης και τη στήριξη των άλλων κομμάτων, η ΕΕ πρωτοστατεί στις προσπάθειες διχοτόμησης της Κύπρου, με νέο «σχέδιο Ανάν», αναβαθμίζει τη Frontex ως συνοριακή δύναμη κρούσης, αμφισβητώντας παραπέρα κυριαρχικά δικαιώματα στη θαλάσσια μεθόριο της χώρας, η ΝΑΤΟϊκή αρμάδα καταπλέει στο Αιγαίο με πρόφαση τις προσφυγικές ροές, ενώ στην πράξη ενισχύει τις θέσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή απέναντι στη Ρωσία, στο φόντο του πολέμου στη Συρία, ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ από κοινού επιτείνουν τις επιθετικές βλέψεις της άρχουσας τάξης της Τουρκίας στο Αιγαίο, που αποκτά νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά, με την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης.

42 χρόνια μετά, οι φασίστες-εγκληματίες χρυσαυγίτες, που αμαύρωσαν την τελετή επαναπατρισμού των οστών του Πρινιανάκη με την παρουσία τους, οι τιμητές του ΝΑΤΟ και των χουντικών συνταγματαρχών, οι οποίοι έχουν καταγραφεί με μελανά γράμματα στη συνείδηση του Ελληνικού και του Κυπριακού λαού για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν –εξυπηρετώντας συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης– σε Αμερικάνους-ΝΑΤΟ-Τουρκία να αιματοκυλήσουν τον Κυπριακό λαό, να δώσουν άλλοθι στην εισβολή και μέχρι σήμερα κατοχή του ενός τρίτου του νησιού από τον Τουρκικό στρατό, πάει πολύ να τολμούν να αποτίνουν τιμή στους πεσόντες ενάντια στην εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Τεράστια ευθύνη βαραίνει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Γόρτυνας, τον ίδιο το Δήμαρχο προσωπικά, για την επίσημη παρουσία των ναζιστών στην τελετή. Η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο της πλουτοκρατίας, που ανάλογα με το συμφέρον της, πότε το αμολάει να χτυπάει το λαϊκό κίνημα, πότε το μαζεύει. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνεται αποδεκτή η δράση της στην περιοχή, ή οπουδήποτε αλλού. Καλούμε το λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη στα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, να τους απομονώσει σε κάθε χωριό, σε κάθε περιοχή που τολμούν να βγουν από τις τρύπες τους, να τους στείλει εκεί που πραγματικά ανήκουν: στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον...

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα...

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει...

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος....