Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Το κλίμα πόλωσης στις εκλογές του ΕΒΕΧ γύρισε μπούμερανγκ – Δε μπορεί να υπάρξει πρόεδρος χωρίς συνεργασία

Το κλίμα πόλωσης που κάποιοι σκοπίμως διαμόρφωσαν στις εκλογές για το Επιμελητήριο Χανίων γυρνά μπούμερανγκ αφού το αποτέλεσμα που προσδοκούσαν δεν ήλθε. Και τώρα, με ένα κλίμα που σπρώξανε τα άκρα, πρέπει να προκύψει συνεργασία.

Πολλοί είχαν καλλιεργήσει ένα κλίμα τις τελευταίες ημέρες ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ένας θρίαμβος του συνδυασμού “Ενωμένοι Επιχειρηματίες” του Αντώνη Ροκάκη. Όμως το αποτέλεσμα ήταν τελικά αμφίρροπο με τον συνδυασμό Ροκάκη να μη συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 50% που χρειαζόταν και να μένει στις 15 έδρες τη στιγμή που ο συνδυασμός Μαργαρώνη μπορεί να έχασε τις εκλογές, όμως αύξησε τις ψήφους που έλαβε σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και κατόρθωσε να συγκεντρώσει 14 έδρες.

Μοναδικός ξεκάθαρα κερδισμένος είναι ο συνδυασμός “Αγωνιστική Αντιμονοπολιακή Συνεργασία” του Νίκου Βουρλάκη που αύξησε και τον αριθμό των ψήφων και το ποσοστό του περίπου κατά 1 μονάδα ενώ κατόρθωσε μέσα σε κλίμα πόλωσης να κερδίσει 2 έδρες και να γίνει ο ρυθμιστικός παράγοντας των εκλογών.

Ένας ρόλος πάντως που ο επικεφαλής του συνδυασμού δεν αποδέχεται αφού σε κάθε τόνο τονίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν από τους υποψήφιους των δύο άλλων παρατάξεων αφού οι θέσεις του συνδυασμού είναι έχουν μεγάλη απόσταση από αυτές των άλλων συνδυασμών.

Τώρα, θα πρέπει οι δύο πλευρές οι οποίες συγκρούσθηκαν σφοδρά την περίοδο των εκλογών να βρούνε τρόπο να συνεργαστούν. Πόσο εύκολο θα είναι αυτό μετά από όσα προηγήθηκαν;

Αλλά αυτά έπρεπε να τα είχαν σκεφτεί νωρίτερα πριν επενδύσουν στο κλίμα πόλωσης.

Τώρα είναι αργά.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

3 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

3 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

4 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

4 hours ago

This website uses cookies.