16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Το Κογκρέσο ενέκρινε 40 δις στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Με μεγάλη πλειοψηφία, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε απόψε το κολοσσιαίο πακέτο βοήθειας, ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία, σε μια νέα επίδειξη της αδιαπραγμάτευτης υποστήριξης της Ουάσινγκτον στο Κίεβο.

Αυτό το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει ένα μακροοικονομικό και ανθρωπιστικό κομμάτι, αλλά επίσης και ένα εξοπλιστικό. Την περασμένη εβδομάδα έδωσε την έγκρισή της η Βουλή των Αντιπροσώπων και σήμερα, ενώ η ψηφοφορία συνεχιζόταν, εγκρίθηκε και από τη Γερουσία με ψήφους 79 υπέρ έναντι 11 κατά.

«Είναι ένα μεγάλο πακέτο και θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του ουκρανικού λαού καθώς αγωνίζεται για την επιβίωσή του», είπε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία. «Εγκρίνοντας αυτήν την κατεπείγουσα βοήθεια, η Γερουσία μπορεί τώρα να πει στον ουκρανικό λαό: η βοήθεια είναι καθ’ οδόν. Πραγματική βοήθεια. Σημαντική βοήθεια. Βοήθεια που θα διασφαλίσει τη νίκη των Ουκρανών», πρόσθεσε.

Το νομοσχέδιο θα προωθηθεί τώρα στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αποδέσμευση 6 δισεκ. δολαρίων ώστε η Ουκρανία να εξοπλιστεί με θωρακισμένα οχήματα και να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της. Περίπου 9 δισεκ. δολάρια θα δοθούν εξάλλου για να διασφαλιστεί «η συνέχιση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών».

Στα μέσα Μαρτίου το Κογκρέσο είχε ήδη αποδεσμεύσει περίπου 14 δισεκ. δολάρια για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης. Όμως ο πρόεδρος Μπάιντεν ζητούσε εδώ και πολλές εβδομάδες μια σημαντική τροποποίηση στον προϋπολογισμό ώστε να στηρίξει την Ουκρανία σε αυτή τη νέα φάση του πολέμου.

militaire.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...