26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Το κράτος πήρε το βρέφος της οικογένειας των άστεγων Κρητικών στο Ηράκλειο!

Ημερομηνία:

Τα μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν την αθλιότητα της πραγματικότητάς τους, οι πολίτες κινητοποιήθηκαν και έδειξαν την αλληλεγγύη τους και το μόνο που έκανε η πολιτεία μέσω της εισαγγελίας Ηρακλείου ήταν να απειλεί ότι θα τους πάρει το 8 μηνών βρέφος!

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την ιστορία από την αρχή, υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες σε παγκάκι στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο βρέθηκε να κοιμούνται αγκαλιασμένοι μία οικογένεια αστέγων από την Κρήτη.

Εκεί ήταν ο 46χρονος παππούς, η 21χρονη κόρη και μάνα μαζί με το 8 μηνών βρέφος της. Η οικογένεια είχε μείνει στο δρόμο τον τελευταίο καιρό αφού είχαν μείνει χωρίς δουλειά και εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων έχασαν το σπίτι τους. Τους ανακάλυψαν κάτοικοι της περιοχής όταν τους είδαν να κοιμούνται στο παγκάκι αγκαλιασμένοι υπό καταρρακτώδη βροχή. Κάλεσαν τα μέλη της ομάδας Αλληλεγγύης της Αγίας Αικατερίνης που κινητοποιήθηκαν και αρχικά τους φιλοξένησαν στα γραφεία της ομάδας αλληλελγγύης.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος της ομάδας Μηνάς Χατζηδάκης είχε πει:

«Συγκλονιστήκαμε όλοι με την εικόνα του παιδιού να κοιμάται στο βρεγμένο παγκάκι. Αυτό ήταν το σπίτι του. Ήταν τραγικό».

Η επίσημη πολιτεία παρέμεινε ασυγκίνητη και άκαρδη κι αφού η οικονομική κρίση πέταξε στον δρόμο αυτούς τους ανθρώπους, και παρά την κινητοποίηση των πολιτών κι ενώ μετά τη δημοσιοποίηση της κατάστασης βρέθηκε δουλειά και για τον παππού και για τη μητέρα καθώς και σπίτι για να διαμένουν σήμερα, σύμφωνα με καταγγελία της Ομάδας Αλληλεγγύης της Αγίας Αικατερίνης έρχεται η Εισαγγελία Ηρακλείου και διατάσσει να πάρουν το 8 μηνών βρέφος από την οικογένεια και να το κλείσουνε σε Ίδρυμα!

Αναστατωμένη και εξοργισμένη, η Φιλία Ρολάκη αδυνατεί να πιστέψει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να της αφαιρεθεί η επιμέλεια του γιου της: «Τα νεύρα μου έχουν σπάσει. Δεν είναι δυνατόν να θέλουν να μου κάνουν τέτοιο κακό. Λατρεύω το μωρό μου όσο τίποτα στον κόσμο και το προσέχω σαν τα μάτια μου. Ο παιδίατρος που το εξέτασε το βρήκε γερό σαν ταύρο. Αν και είναι μόνο οκτώ μηνών, ήδη περπατάει. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει κακοποίηση ή διαβίωση σε ακατάλληλες συνθήκες» λέει η νεαρή με δηλώσεις της στην Espressonews, με τη φωνή της να μαρτυρά απόγνωση και αγωνία.

«Θα προσπαθήσω να ανακληθεί η απόφαση με τη βοήθεια της δικηγόρου μου Ευτυχίας Κατσαρού, η οποία ανέλαβε την υπόθεσή μου αφιλοκερδώς» εξηγεί η 21χρονη, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν έγγραφα που να στηρίζουν μία τέτοια απόφαση, όπως, για παράδειγμα, έκθεση κοινωνικού λειτουργού: «Επίσης, υπάρχουν πολλά λάθη στο χαρτί της Εισαγγελίας. Το όνομα που αναγράφεται είναι Αικατερίνη Ρολάκη, ενώ το ακριβές όνομά μου είναι Φιλία – Αικατερίνη Ρολάκη. Αναφέρουν, επίσης, ότι το παιδί γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ η πραγματική ημερομηνία γέννησής του είναι η 9η Φεβρουαρίου 2014».

Στο πλευρό της, εκτός από τον πατέρα της, είναι ο επικεφαλής της Ομάδας Αλληλεγγύης της Αγίας Αικατερίνης, Μηνάς Χατζηδάκης: «Το πρωί της Τετάρτης θα πάμε στην Εισαγγελία με δεκάδες Ηρακλειώτες που τη στηρίζουν. Δεν θα αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού το παιδί ζει σε κατάλληλες συνθήκες και έχει ό,τι χρειάζεται».

Σημειώνεται ότι στο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου αναφέρεται: «Η Αικατερίνη Ρολάκη του Γεωργίου διέμενε μέχρι πρότινος σε εγκαταλελειμμένο κατάλυμα μαζί με τον πατέρα της, στο οποίο επικρατούσαν άθλιες συνθήκες (…) Παρά τις προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών, οι συνθήκες διαβίωσης δεν έχουν αλλάξει καθόλου και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια καλυτέρευσης του χώρου (…) Επισημάνθηκε η ύπαρξη κινδύνου σωματικής κακοποίησης του βρέφους από τον Γεώργιο Ρολάκη». Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, «για τους λόγους αυτούς διατάσσουμε την προσωρινή ανάθεση της πραγματικής φροντίδας για το αβάπτιστο άρρεν βρέφος (…) στο Κέντρο Βρεφών “Μητέρα”».

Όλοι πλέον ελπίζουν ότι το βρέφος, όταν βελτιωθούν οι συνθήκες, θα επιστραφεί στη μητέρα του που τόσα έχει περάσει τον τελευταίο καιρό κι ότι επιτέλους η πολιτεία θα της συμπαρασταθεί.

Με πληροφορίες από espressonews

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...