17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το μήνυμα της Βάλιας Βαγιωνάκη για την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών

Ημερομηνία:

Ημέρα επίσημης λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η 9 Μαϊου και στα Χανιά πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στις 11.30 το πρωί. .

Οι αρχές του νομού κατέθεσαν στεφάνια, μεταξύ αυτών και η Βάλια Βαγιωνάκη, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετικό μήνυμα που ανέρτησε στον λογαριασμό της στο facebook σημειώνει τα εξής για τη σημερινή ημέρα:

Με βαθύ σεβασμό για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, για όσους σύρθηκαν και μαρτύρησαν στα στρατόπεδα των ναζί κι έχοντας πάντα στο νου πως η χώρα μας δημιούργησε ένα μαζικό, ηρωικό κίνημα εθνικής αντίστασης που αγωνίστηκε για «λεύτερη πατρίδα και πανανθρώπινη λευτεριά» δεν πρέπει να ξεχνάμε πως: Σήμερα, ζητάμε – δίχως ίχνος ρεβανσισμού – να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του λαού μας για την απόδοση των γερμανικών οφειλών στην χώρα μας, αίτημα που, δυστυχώς, διαδοχικές κυβερνήσεις όχι μόνο ξέχασαν στο ράφι της ιστορίας, αλλά υπονόμευσαν τις όποιες δυνατότητες για διεκδίκησή τους.

Σήμερα, στεκόμαστε απέναντι στους σύγχρονους απογόνους των ναζί, σε αυτούς που τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, σηκώθηκαν από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας για να σπείρουν ξανά το μίσος απέναντι στους φτωχούς, στους μετανάστες, στους πρόσφυγες, τους ομοφυλόφιλους. Ειδικά τώρα που δικάζεται η νεοφασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, οφείλουμε να αγρυπνούμε.

Με όπλα μας την Ιστορία και τη δίψα για ζωή και ελευθερία, τιμάμε τους αγώνες των λαών της Ευρώπης στο σήμερα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...