16.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Το μήνυμα της ΟΑΚ για την εξιχνίαση της δολοφονίας της Suzanne Eaton: “Θα στηρίξουμε τους οικείους της στην δύσκολη αυτή πένθιμη περίοδο”

Ημερομηνία:

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), άμα το πέρας της διαλευκάνσεως υπό της Ελληνικής Αστυνομίας του άδικου και αδόκητου χαμού της παγκοσμίου φήμης Αμερικανίδας επιστήμονος Dr. Suzanne Eaton, η οποία βρισκόταν στην Κρήτη και συγκεκριμένα εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε διεθνές Συνέδριο, αισθάνεται έντονα την ανάγκη όπως εκφράσει εγκάρδια και θερμά συλλυπητήρια προς τα μέλη και τους οικείους της οικογένειάς της, προς τους οποίους καθ΄ όλη αυτή την περίοδο της οδυνηρής αναμονής παρείχε κάθε δυνατή και ανθρώπινη διευκόλυνση και στήριξη.

Η τραγωδία αυτή γέμισε με θλίψη τόσο το στενό και ευρύτερο οικογενειακό της περιβάλλον, όσο και τη διεθνή και τοπική πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς έχαιρε τιμής και εκτίμησης, ως επιστήμων διεθνούς κύρους. Ως Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και ως επιστήμονας ερευνήτρια Κυτταρικής Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Ινστιτούτου Max Planck, η Suzanne Eaton διοργάνωσε πολλά Συνέδρια στην ΟΑΚ, αλλά και συμμετείχε σε ακόμη περισσότερα από το έτος 2000. Είχε συνεργασθεί με πολλούς καθηγητές από την Κρήτη και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους. Η Dr. Eaton αγαπούσε το Ίδρυμα και το φυσικό περιβάλλον γενικότερα.

Μαζί με τη λύπη μας για τον τόσο άδικο χαμό του σπουδαίου και ξεχωριστού αυτού ανθρώπου, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και τα συγχαρητήριά μας, εν πρώτοις και κατ΄ εξοχήν, προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη ως και τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, Ταξίαρχο Γεώργιο Λυμπινάκη, την Ασφάλεια Χανίων και τους συνεργάτες τους δια τον επαγγελματισμό και ευαισθησία, που από την πρώτη στιγμή του συμβάντος επέδειξαν, ως επίσης και δια την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Επιπροσθέτως, πολλές ευχαριστίες σε όλους εκείνους που έλαβαν μέρος εις τις έρευνες αναζήτησης και εντοπισμού της. Το Λιμενικό, την Πυροσβεστική, την Αερολέσχη Χανίων, τους εθελοντές και τις επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από πεζά τμήματα του Στρατού, των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κισάμου, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Χανίων, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χανίων και Ηρακλείου, την 1η και την 3η ΕΜΑΚ και όλους όσους έμπρακτα έδειξαν το ενδιαφέρον τους και την αγωνία τους για την εξαφάνιση της κορυφαίας αυτής Βιολόγου.

Η ΟΑΚ, καταδικάζοντας κάθε είδους βία και απάνθρωπη συμπεριφορά, θα συνεχίσει να στηρίζει τους οικείους της στην δύσκολη αυτή πένθιμη περίοδο, όπως και να υπερασπίζεται τον άνθρωπο και το δίκαιο, την αλήθεια και την ειρήνη (Ψαλμός, 84:12-14). Οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να έρχονται στο Ίδρυμα και την Κρήτη, σε ένα τόπο ελεύθερου και ανοικτού διαλόγου που προάγει την επιστήμη και τον άνθρωπο, τιμώντας τον τόπο μας”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...