27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Το μεγάλο παράπονο του ήρωα στην Κρήτη – Δεν εχει χρήματα για να καταθέσει στεφάνι

Ημερομηνία:

Η Πολιτεία, που διαθέτει χρήματα για δημόσιες σχέσεις και εκδηλώσεις αμφιβόλου αξίας και αισθητικής, του στέρησε το δικαίωμα να τιμήσει, όπως έκανε τόσα χρόνια τώρα, τους συναγωνιστές του.

Στην τρυφερή ηλικία των 17 χρόνων πήρε το όπλο και βγήκε στο βουνό για να πολεμήσει για την πατρίδα… Από τους 370 συμπολεμιστές του σήμερα βρίσκονται στη ζωή μόνο εκείνος και άλλοι δύο.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από την προσφορά του στην πατρίδα και θέλοντας να τιμήσει τους συναγωνιστές του, πήγαινε στις επετειακές εκδηλώσεις και κατέθετε το δικό του στεφάνι. Και σήμερα η Πολιτεία, του στέρησε και αυτό το δικαίωμα…

Με δάκρυα στα μάτια ο 86χρονος Χαράλαμπος Μαυρογένης από τα Ανώγεια, δηλώνει ότι η πενιχρή σύνταξη του δεν του επιτρέπει να διαθέσει το ποσό των 25 ευρώ για το στεφάνι αυτό..

“Πρόσφερα στην πατρίδα μου γιατί αυτό πρέπει να κάνει ο κάθε Έλληνας”, τονίζει αλλά δεν κρύβει το παράπονο του, που φέτος δεν ήταν σε θέση να τιμήσει τους ήρωες μας, την ώρα που τα στεφάνια που καταθέτουν οι επίσημοι-όπως λέγονται- τα πληρώνει το κράτος.

Δεν πτοήθηκε βέβαια.. Πήρε ένα κόκκινο γαρύφαλλο και πήγε στην τελετή στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης,στο Ηράκλειο για να κάνει για μία ακόμα φορά το χρέος του…

Η ιστορία του πάντως συγκίνησε τους διοργανωτές που έσπευσαν να δώσουν στον κυρio Χαράλαμπο ένα στεφάνι, για να το εναποθέσει μπροστά στο μνημείο και να φύγει με την συνείδηση του ήσυχη, ότι τουλάχιστον αυτός στάθηκε απόλυτα εντάξει απέναντι και στην Πατρίδα και στους συναγωνιστές του.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ