21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Το μοντέλο δεν δουλεύει. Όταν περιορίζεις την ελευθερία πάρα πολύ και για πολύ καιρό, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Η πανδημία έχει ξεφύγει επειδή όλα είναι κλειστά»

Ημερομηνία:

«Η πανδημία έχει ξεφύγει επειδή όλα είναι κλειστά. Επειδή έχει γίνει περιορισμός όλων των δραστηριοτήτων, ο κόσμος βρίσκει διεξόδους σε δραστηριότητες σε μη συντεταγμένο περιβάλλον με αποτέλεσμα την μετάδοση», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Όπως εξήγησε, στις υπόλοιπες χώρες υπάρχει περιορισμός μέτρων αλλά οι δραστηριότητες έχουν διοχετευτεί σε χώρους όπου οι πολίτες είναι ασφαλείς και ελεγχόμενοι, και πρότεινε ένα άνοιγμα που θα βοηθήσει σε συγκράτηση των κρουσμάτων, αν όχι μείωση.

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες με αυστηρό έλεγχο, όπως τα ραντεβού στα μαγαζιά, τα τραπεζάκια έξω στην εστίαση και τα πολλά τεστ στα σχολεία. «Είναι ένα άνοιγμα ευρύ αλλά ελεγχόμενο», σχολίασε ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα είναι τα κυλιόμενα lockdown, τα οποία δημιουργούν τεράστια αβεβαιότητα στον κόσμο και τον κάνουν να αισθάνεται ότι δεν υπάρχει έλεγχος. «Όταν περιορίζεις την ελευθερία πάρα πολύ και για πολύ καιρό, αυτά είναι τα αποτελέσματα», τόνισε και πρόσθεσε ότι το μοντέλο που έχουμε τώρα δε δουλεύει.

Όπως είπε, αυτό που πρέπει να γίνει είναι είτε ένα ισχυρό lockdown δύο εβδομάδων, είτε ένα εναλλακτικό πλάνο όπου ο κόσμος θα έχει δραστηριότητες, χωρίς ωστόσο εγγύηση σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.

Παγώνη: Να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα

Υπέρ του ανοίγματος τόσο των σχολείων όσο και καταστημάτων από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου τάχθηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει. Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα», επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον πρώτο απολογισμό ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μίνωας 2024»

Με τον «εν θερμώ» απολογισμό, ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μίνωας 2024» στην...

Χανιά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συζητά με τη νεολαία για την Ευρώπη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Νεολαία...