26.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Το νέο βιβλίο της Νέλλης Ψαρρού: “12 χρόνια φυλακή”

Ημερομηνία:

Η προηγούμενη βδομάδα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για μένα. Αφενός ολοκληρώθηκε το ντοκιμαντέρ Σταγώνες για το νερό, δηλαδή για μένα και ολους μας που αποτελούμαστε από νερό. Αφετέρου βγήκε απ’ το τυπογραφείο το νεό μου βιβλίο 12 Χρόνια Φυλακή. Αυτοέκδοση και πάλι, κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Μόλις 160 σελίδες αυτή τη φορά – για να μη φωνάζετε ότι τα βιβλία μου είναι “τούβλα”!

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε τον Νοέμβρη του 2012, και για τους επόμενους 9 μήνες το επεξεργαζόμουν. Λίγοι καλοί μου φίλοι είπαν να μην το εκδόσω, ενώ άλλοι δήλωσαν ταυτισμένοι με το περιεχόμενο. Εγώ βέβαια θα έκανα αυτό που τελικά έκανα! Το μόνο σιγουρο είναι πως δεν θα κάνω παρουσιάσεις του, όπως με το προηγούμενο: θα το αφήσω να μιλήσει μόνο του σε όποιον επιθυμεί, χωρίς άλλη δική μου ανάλυση. Όμως, αν διαβαστεί και κάποιοι επιθυμούν τη συζήτηση πάνω στο ήδη διαβασμένο περιεχόμενό του, τότε ευχαρίστως να συμμετάσχω σε μια τέτοια κουβέντα.

Τα 12 Χρόνια Φυλακή ήταν έτοιμα προς έκδοση από τον Ιούνιο του 2013. Όμως ακριβώς τότε άρχισε η έρευνά μου για το ντοκιμαντέρ Σταγώνες. Αυτή η προσπάθεια και έρευνα για το νερό άφησε πίσω το βιβλίο καθώς αξιολογήθηκε ως σημαντικότερη από μένα την ίδια – με την έννοια οτι το ντοκιμαντέρ έχει σκοπό να ενημερώσει για έναν άμεσο κίνδυνο στις ζωές μας, ενώ το βιβλίο ειναι μια πιο προσωπική πολιτική κατάθεση που δεν επείγει. Τελικά, η συγκυρία τα έφερε να “γεννηθούν” με διαφορά λίγων ημερών, και να με συνοδεύσουν παρέα στο ταξίδι που μόλις ξεκινώ.

Από όσους το διαβάσουν θα περιμένω ανυπόμονα τα σχόλιά τους.
Η διανομή του έχει ξεκινήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία – αν κάπου δεν το βρείτε μπορείτε να το παραγγείλετε.

Νέλλη Ψαρρού

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ