16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Το νόμιμο είναι και ηθικό;»: Νέο Δ.Σ. στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων με αντιδράσεις

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε και η επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 12 Οκτωβρίου του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Παιδοχειρουργός

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΡΑΣΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Νευροχειρουργός

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Ωτορινολαρυγγολόγος

ΤΑΜΙΑΣ: ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ Ωτορινολαρυγγολόγος

ΜΕΛΗ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ Πνευμονολόγος
ΛΙΟΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Αναισθησιολόγος
ΜΑΝΙΜΑΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Ορθοπαιδικός
ΜΠΑΡΔΑΤΣΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΗ Αναισθησιολόγος
ΜΠΑΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Μαιευτήρας –Γυν/γος
ΠΑΠΑΔΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Νευροχειρουργός
ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ειδικ/μενοςΧειρ/γικής

Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Όμως, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις.

Με επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης ο Χαράλαμπος Μπατάκης, υποψήφιος με το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Ιατρών» και πρώτος σε ψήφους καταγγέλλει ότι η απόφαση για συγκρότηση του νέου προεδρείου δεν είναι αντιπροσωπευτική της θέλησης των ιατρών αφού τελικώς επιλέχθηκε για πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου η εκλεγμένη στην 4η θέση σε αριθμό ψήφων από το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο». Όπως αναφέρει, αυτό είναι νόμιμο. Όμως αναρωτιέται, κατά πόσο είναι ηθικό.

Με αφορμή τις εκλογές του ΙΣΧ στις 12/10/2014 και την συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που με την συμμετοχή τους και την ψήφο του ς έδωσαν στο «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΙΑΤΡΩΝ» την πρώτη θέση και σ’ εμένα προσωπικά την πλειοψηφία των ψήφων τους.

Για την συγκρότηση του νέου προεδρείου που θα εκπροσωπήσει τον ιατρικό κόσμο των ΧΑΝΙΩΝ, οι εκλεγμένοι με το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» στην πλειοψηφία τους (έξι στους 7) συμφώνησαν και αποφάσισαν να εκφράσουν την βούληση των συναδέλφων μας με την σειρά που μας ψήφισαν. Όταν όμως ξεκίνησε η διαδικασία της συγκρότησης του νέου προεδρείου αντί η απόφαση αυτή να είναι η αντιπροσωπευτική της πλειοψηφίας της απόφασης μας, πράγμα, που είναι και το ΗΘΙΚΟ, τρία από τα μέλη του «Ενιαίου Ψηφοδελτίου» παραβίασαν την εκφρασμένη βούληση των συναδέλφων τους και συνέπραξαν στην εκλογή για πρόεδρο του Ι.Σ.Χανίων του εκλεγμένου στην 4η θέση σε αριθμό ψήφων από το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο». ΝΟΜΙΜΟ.

Πόσο όμως το «νόμιμο» αυτό γεγονός μπορεί να θεωρηθεί και ηθικό; Πόσο το «νόμιμο» αυτό γεγονός μπορεί να είναι ικανό να συσπείρωσει τους γιατρούς γύρω από τον σύλλογο τους για να μπορέσουν να επιλύσουν τα προβλήματα τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ; Πόσο το «νόμιμο» αυτό γεγονός μπορεί να αποτελέσει την βάση αποφάσεων που θα σχετίζονται με την ηθική η οποία την περίοδο αυτή θα πρέπει να αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα συσπείρωσης των γιατρών;

Μήπως το «ΝΟΜΙΜΟ» αυτό γεγονός δράσει αποτρεπτικά σε νέους συναδέλφους για να ασχοληθούν στο μέλλον με τα κοινά και τον Ιατρικό Σύλλογο από την στιγμή που βλέπουν ότι η γνώμη της πλειοψηφίας δεν γίνεται αποδεκτή και καταστρατητειγήται; Πόσο πιθανόν είναι το «ΝΟΜΙΜΟ» αυτό γεγονός να σταθεί η αιτία της καταβαράθρωσης της αντίληψης πάνω στην οποία οικοδομήθηκε το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Ιατρών» με σκοπό να παρακάμψει τον κομματισμό στο συνδικαλισμό.; Μήπως ήταν και αυτός ο σκοπός όσων ενθάρρυναν τη κίνηση αυτή των συναδέλφων να διαφοροποιηθούν από την κοινή απόφαση που πάρθηκε;

"google ad"

Η ευθύνη που ανέλαβαν με την πράξη τους αυτή οι συνάδελφοι, με όποιο τρόπο και αν οργανώθηκε αυτή, είναι βαριά. Εύχομαι να βρούν την δύναμη να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες ειδικά των καιρών αυτών.

Από την πλευρά μου σεβόμενος την βούληση των συναδέλφων που με τίμησαν με την ψήφο τους και νιώθοντας ευθύνη απέναντι τους για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που μου έδειξαν τους δηλώνω ότι θα είμαι παρών στο νέο Δ.Σ. σαν απλό μέλος, αλλά και σαν εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) για να μπορώ να υπερασπίζομαι τον αγώνα τον γιατρών για ένα καλύτερο, επαγγελματικό, επιστημονικό και κοινωνικό μέλλον βασισμένο πάνω σε αρχές και αξίες.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΜΠΑΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΛΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ι.Σ.Χ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ