25.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Το ξεχωριστό Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα στην Παλιόχωρα | Φωτός

Ημερομηνία:

To Παλιοχωρίτικο Καρναβάλι ξεκίνησε πριν 25 χρόνια, όταν μια ομάδα γυναικών αποφάσισε να συντονίσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήθελαν να γιορτάσουν με έναν ξεχωριστό τρόπο την περίοδο του Τριώδιου.

Με πολύ κέφι και όρεξη και με φαντασία, η πρωτοβουλία αυτή των γυναικών ξεκίνησε, έφτιαξε το πρώτο καρναβάλι που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες της περιοχής. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, το Καρναβάλι της Παλιόχωρας είναι θεσμός. Και για μέρες ολόκληρες όλη η περιοχή ζει στον εορταστικό ρυθμό.

Φέτος, η Παλιόχωρα πάλι γέμισε από πολίτες από ολα τα Χανιά που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση αλλά και το γλέντι που κράτησε για δύο συνεχόμενες μέρες. Η παρέλαση κράτησε 4 ολόκληρες ώρες και συμμετείχαν 20 άρματα και ομάδες. Οι δρόμοι της κωμόπολης γέμισαν από χαμογελαστούς ανθρώπους που χειροκροτούσαν και συμμετείχαν με τον τρόπο τους στη γιορτή.

Δυστυχώς, την επόμενη ημέρα, ο καιρός δεν επέτρεψε να καεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, όπως ήταν προγραμματισμένο να συμβεί, στο λιμάνι της Παλιόχωρας. Όμως, το σόου με τα βεγγαλικά ήταν εντυπωσιακό φωτίζοντας τον νυκτερινό συννεφιασμένο ουρανό και η αίθουσα του Δήμου ήταν γεμάτη με νέους που χόρευαν.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εορτής υπήρχε φαγητό και ποτό σε πολύ χαμηλες τιμές ώστε όλοι να μπορούν να συμμετάσχουν.

Και την Καθαρά Δευτέρα όμως, ο Δήμος Καντάνου Σελίνου είχε φροντίσει, και αν και το αρχικό σχέδιο πραγματοποίησης της γιορτής στο Γραμμένο δεν προχώρησε λόγω της κακοκαιρίας, η εκδήλωση εντός της κεντρικής αίθουσας του Δήμου, πέρα από τα πλούσια σαρακοστιανά πιάτα και το κρασί είχε πολύ μουσική, από νησιώτικα, ως ρεμπέτικα και κρητικά.

Δείτε φωτογραφίες από το καρναβάλι και τη Μεγάλη Δευτέρα στην Παλιόχωρα:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...