15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον Χανιώτη λαογράφο Σταμάτη Αποστολάκη

Ημερομηνία:

Ανακηρύχθηκε Άρχοντας Προστάτης των Γραμμάτων της Εκκλησίας

Τον δάσκαλο, λαογράφο, συγγραφέα και ποιητή Σταμάτη Αποστολάκη χειροθέτησε σε Άρχοντα Προστάτη των Γραμμάτων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου  κ.κ. Δαμασκηνός, την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων, μετά το τέλος της Δευτέρας Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο κ.κ. Δαμασκηνός  χαιρέτισε το νέο Άρχοντα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι

«είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς,  για την οικογένεια σας αλλά και για την αδελφότητα των οφφικιάλων διότι το πρόσωπα σας έχει προσφέρει τόσα στην Τοπική μας Εκκλησία, όσα και στην Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο που διακονήσατε τον Μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Κισσάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο.  Η αγάπη του προς την παιδεία. προς την παράδοση και  ιδιαιτέρως  προς τα παιδιά έδωσε σε μας το έναυσμα, να προτείνουμε το πρόσωπο σας στον Παναγιώτατο, και Εκείνος με πολύ χαρά και ικανοποίηση, εδέχθη την πρόταση μας και μας έδωσε την ευλογία και την τιμή να κάνουμε την χειροθεσία και ταυτόχρονα να είστε κοντά στους ανθρώπους που αγαπήσατε και σας αγάπησαν, στην Ενορία σας, αλλά και στον χώρο στον οποίο διακονήσατε…».

Συγκινημένος ο κ. Αποστολάκης έλαβε τον λόγο και ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο , τους ιερείς, τους συγγενείς και όλο τον κόσμο για την μεγάλη τιμή που τον αξιώσε ο Θεός να βιώσει.
Εν συνεχεία ο Εφημέριος και Ιερατικώς προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης, καθώς και πολλοί φίλοι του μίλησαν  για το πλούσιο έργο και την προσωπικότητα του κ. Σταμάτη Αποστολάκη. Ενός ανθρώπου που όντως αφιέρωσε την ζωή του στα γράμματα και τον πολιτισμό.

 

imka.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...