15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο σχεδιάζει να πληρώσει τα ενεργειακά χρέη των πολιτών

Ημερομηνία:

Το υπουργικό συμβούλιο ολοκληρώνει ένα σχέδιο για να βοηθήσει τους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας, καθώς οι τιμές της ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται, μετέδωσε το ολλανδικό μέσο ενημέρωσης NOS.

Το σχέδιο αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους πολίτες που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας και κινδυνεύουν να τους κοπεί η ενέργεια. Σύμφωνα με το NOS, πηγές στη Χάγη αναφέρουν ότι το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή ήδη από φέτος, πριν από την έλευση του χειμώνα.

Επί του παρόντος, υπάρχουν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας. Περίπου 600.000 από αυτά τα σπίτια είχαν αναφέρει ότι δεν είχαν ποτέ οικονομικές δυσκολίες στον τομέα αυτό. Τώρα, αυτά τα σπίτια έπρεπε να ασχοληθούν με τη συμβουλευτική χρέους για να απαλλαγούν από αυτά τα χρέη, κάτι που κοστίζει ακριβά στην κυβέρνηση.

Το νέο σχέδιο θα ισχύσει μόνο για όσους πρέπει να συνάψουν νέα σύμβαση ενέργειας φέτος ή τη σύναψαν με μεταβλητές, υψηλότερες τιμές. Σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Καταναλωτών & Αγορών, «το ποσοστό των νοικοκυριών με συμβόλαια με μεταβλητό επιτόκιο για ηλεκτρικό ρεύμα ή/και φυσικό αέριο αυξήθηκε από 50% σε 56%» τους τελευταίους έξι μήνες.

Επιπλέον, η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να συμβάλει στην ανακούφιση των οικονομικών πιέσεων για τις εταιρείες ενέργειας, αναλαμβάνοντας τα χρέη των πελατών που έχουν λάβει αρκετές υπενθυμίσεις πληρωμής, αλλά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν.

Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αυτό το σχέδιο, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινίσει από πού θα προέλθει η χρηματοδότηση. Περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν στην Prinsjesdag στις 20 Σεπτεμβρίου, όπου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει επίσης τον προϋπολογισμό της Ολλανδίας για το 2023.

euractiv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ