15.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ από το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων

Ημερομηνία:

Αξιότιμε κ. Διευθυντά και αγαπητοί φίλοι,

μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε την Δευτέρα, 5/5/2014, το βράδυ στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Απρόσμενη, συγκροτημένη, εντυπωσιακή. Αναφέρομαι στην παράσταση που ετοίμασαν και προσέφεραν στο Χανιώτικο κοινό οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων, με το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας».

    Πήγα να δω μια … μαθητική παράσταση, είδα αντ’ αυτού ένα κεφάτο μαθητικό σύνολο να υπερασπίζεται με θέρμη τα όσα συνέλαβε από το σπουδαίο αυτό κείμενο, χωρίς φτιασίδια και θεατρινισμούς, με ειλικρίνια και αλήθεια τέτοια, που να με κάνει να παραβλέπω τις όποιες υποκριτικές ατέλειες και να υποκλίνομαι στην συλλογικότητα της δράσης τόσων και τόσων μαθητών και της καθηγήτριάς τους.

    Για να μην αδικήσω κανένα δεν θα αναφέρω ονόματα, ει μη μόνον της καθηγήτριας της κ. Κατερίνας Μανιά, που κακώς – κατά την γνώμη μου – ζήτησε την επιείκιά μας στην αρχή. Γνωρίζοντας της αντιξοότητες που είχε να αντιμετωπίσει, μέσα στον χώρο της εκπαίδευσης, τις παράλογες γονικές απαιτήσεις, τον φόρτο των παιδιών από μαθήματα, παραπαιδεία και … στρες, της αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια. Όπως και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

    Το όλο αποτέλεσμα μου επιτρέπει να αισθάνομαι αισιόδοξος για το μέλλον της πόλης μας και της νεολαίας της και παραφράζοντας τον Μαξίμ Γκόρκι στην τελευταία φράση των «Εχθρών» να πω ότι «… τα παιδιά αυτά θα νικήσουν!».

    Ευτυχώς από την παράσταση αυτή έλειπαν – όπως είναι φυσικό – και όλοι οι υποψήφιοι που διεκδικούν την θέση των Δημοτικών Αρχών της πόλης …. (Αν δεν είδα κανέναν, ας μου το συγχωρήσει).

Φιλικότατα

Μανόλης Πουλή

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ