17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Το «Οριάν Εξπρές» έφτασε στο Κίεβο – Τι θα συζητήσουν οι «3» με τον Ζελένσκι

Ημερομηνία:

Το πρωί της Πέμπτης ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έφτασαν με ειδικό τρένο στο Κίεβο.

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία και έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στο Κίεβο της εμπόλεμης Ουκρανίας.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica νωρίτερα δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τρένο.

Τι θα συζητήσουν

Στο Κίεβο, σύμφωνα με το ZDF, ο κ. Σολτς, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι θα έχουν αργότερα σήμερα Πέμπτη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

μακρον

Άφιξη Μακρόν

Στο τραπέζι των συζητήσεων, σύμφωνα με το Reuters, θα τεθεί η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 23 με 24 Ιουνίου. Η Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να ανοίξει τις πόρτες της για τη χώρα του και οι Ευρωπαΐοι ηγέτες θέλουν να διασφαλίσουν ότι η ΕΕ δεν θα διασπαστεί, εξισορροπώντας παράλληλα τις προσδοκίες όλων των υπαρχόντων υποψηφίων χωρών.

ntragki 2

Άφιξη Ντράγκι

Ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να είπε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του ότι θα διαβιβάσει ένα μήνυμα «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» στον Ζελένσκι και ότι η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί μια «σημαντική στιγμή».

"google ad"

Το Κίεβο έχει ασκήσει κριτική εις βάρος της Γαλλίας, της Γερμανίας και σε μικρότερο βαθμό της Ιταλίας για αδυναμία να ενεργήσουν υπέρ της Ουκρανίας και τις έχει κατηγορήσει ότι καθυστέρησαν τις παραδόσεις όπλων και ότι προέταξαν την προσωπική τους ευημερία αντί της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ουκρανίας.

FVWSDFeWAAAee F

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε, χθες, ότι έχει προσκληθεί στις προσεχείς συνόδους κορυφής της Ομάδας των Επτά και του ΝΑΤΟ.

«Ευγνωμοσύνη» Ζελένσκι για την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε το βράδυ την «ευγνωμοσύνη» του προς τους Αμερικανούς για την παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας, την οποία του γνωστοποίησε νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν.

«Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μια νέα ενίσχυση της άμυνάς μας, μια νέα δόση βοήθειας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων», τόνισε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για αυτή την υποστήριξη, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την άμυνά μας στο Ντονμπάς», την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, επίκεντρο των τρεχουσών ρωσικών επιθέσεων.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, που περιλαμβάνει κυρίως όπλα του πυροβολικού και οβίδες, αλλά και αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι πληροφόρησε τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την παροχή αυτού του νέου πακέτου βοήθειας, ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...