Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Το «παλιό» και το «νέο»

Του Φάνη Ζουρόπουλου *

Η Ελλάδα συμμετέχει ως ισότιμο μέλος στην πλουσιότερη οικονομική λέσχη στον κόσμο, αλλά αυτό δεν της αρέσει. Είναι μέλος μιας κυρίαρχης στρατιωτικής συμμαχίας, αλλά δεν το θέλει. Την έσωσε από την πλήρη χρεοκοπία η μεγαλύτερη οικονομική και νομισματική ένωση στον κόσμο και, αντί για ευχαριστώ, υβρίζει. Εισβάλλουν στην χώρα κάθε μέρα χιλιάδες δυστυχισμένοι από την θλιβερή Ανατολή ζητώντας να πάνε στην Δυτική Ευρώπη, αλλά για την τελευταία η Ελλάδα μόνον χλευασμούς έχει.

Ακόμα χειρότερα, στην χώρα όπου γεννήθηκε και αναπτύχθηκε η έννοια της δημοκρατίας, ήτοι το κράτος του δήμου, οι μισοί και πλέον κάτοικοί της αλληθωρίζουν προς τον αυταρχισμό και ένα σεβαστό κομμάτι τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ολοκληρωτισμού στις χειρότερες εκδοχές του. Εξάλλου, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου ένα φιλοναζιστικό και ένα κομμουνιστικό κόμμα συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις του 11% έως 13% του εκλογικού σώματος. Από μόνο του δε το γεγονός αυτό είναι αποδεικτικό ότι στην χώρα αυτή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτε και από Ιστορία. Πιθανώς δε, ως μέλη του «πιο έξυπνου λαού του κόσμου¨, θα θεωρούν περιττή και την γνώση γραφής και αναγνώσεως –εξάλλου, οποία η χρησιμότητά τους μπροστά στην κατοχή της απόλυτης αλήθειας;…

Στο πλαίσιο αυτό, ηρωικές μορφές στην χώρα μας θεωρούνται όλοι οι σφαγείς και δικτάτορες του κόσμου, αρκεί να είναι αντιδυτικοί. Γι αυτό κατά καιρούς γνώρισαν και εκδοτική επιτυχία βιβλία όπως αυτά που συμπύκνωναν την «αλάθητη» σκέψη μίας Έλενας Τσαουτσέσκου ή ενός Μουαμάρ Καντάφι, ή ακόμα και του αλήστου μνήμης Ιωσής Στάλιν. Όσο για τα άπαντα του Λένιν και του Τρόσκυ, έχουν γνωρίσει υψηλές κυκλοφορίες σε έναν λαό που με το ζόρι διαβάζει τρία με τέσσερα βιβλία τον χρόνο κατά μέσο όρο. Εσχάτως δε, μέσω του Διαδικτύου κυρίως, έχουν υψηλά ποσοστά αποδοχής και «κορυφαία» έργα όπως το Mein Kampf (Ο Αγών μου) του Αδόλφου Χίτλερ, που περιέχει πολύτιμες συνταγές για το πώς μπορούν να εκλείψουν από προσώπου γης «εβραίοι τοκογλύφοι, τσιγγάνοι» και άλλοι τίνες.

Μια άλλη θεωρία που αναπτύσσεται στην Ελλάδα είναι να θεωρούνται «εκβιαστές», «τοκογλύφοι» και αδίστακτοι εκμεταλλευτές αυτοί  που τα 34 τελευταία χρόνια επιχορήγησαν την χώρα με 620 δισεκατομμύρια ευρώ, σωρευτικά δηλαδή με τρία Ακαθάριστα Εγχώρια Προϊόντα, και την έσωσαν από την πτώχευση με δάνεια 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι και τα υψηλότερα της οικονομικής ιστορίας. Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, όμως, ο δανεισμός αυτός –τον οποίο εμείς ζητήσαμε- θεωρείται «επονείδιστος» γιατί οι εταίροι-δανειστές μας ζητούν να εφαρμόσουμε τα μέτρα που οι ίδιοι τους προτείναμε ως εγγύηση για την εκταμίευση των δανείων!!!

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι τα τρία μνημόνια που η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί, δεν περιέχουν ούτε μία αράδα παραπάνω από μέτρα και μεταρρυθμίσεις που προτείνονται στην Ελλάδα από όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους η χώρα συμμετέχει και από όλους τους Διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος (Ζολώτας, Χαλκιάς, Χριστοδούλου, Παπαδήμος, Προβόπουλος, Στουρνάρας) τα τελευταία 35 χρόνια.

Υπογραμμίζουμε συμπληρωματικά ότι τα μνημόνια αυτά δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τις διεθνείς αγορές και τα περί του αντιθέτου γραφόμενα συνιστούν επονείδιστή παραπλάνηση του κοινού, για συγκεκριμένους λόγους.
Οπως -γελοία, αλλά επικίνδυνη- παραπλάνηση συνιστά και η τακτική της «επιθετικής επαιτείας» που εφάρμοσε η πρώτη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στο πλαίσιο της αντιμνημονιακής της ρητορικής. Το θέαμα Ελλήνων υπουργών να υποκλίνονται δουλοπρεπώς μπροστά σε Ρώσους ολιγάρχες, Ιρανούς μουλάδες και Λατινοαμερικάνους δικτάτορες, επαιτώντας 5 με 10 δισεκατ. δολάρια στο όνομα μίας «εθνικά υπερήφανης πολιτικής», πέραν από αποκρουστικό ήταν και επικίνδυνο.

* Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι τ. πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. και εκτελεστικός πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Ε.Ε.Δ.)

zourop@otenet.gr

"google ad"

Συλλογές Άρθρων

Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Recent Posts

Φοιτητικές εκλογές: Ξανά πρώτη δύναμη η «Πανσπουδαστική ΚΣ» – Βαριά ήττα για ΔΑΠ και ηχηρά μηνύματα στην κυβέρνηση

Βαριά ήττα καταγράφει για μία ακόμη χρονιά η κυβερνητική παράταξη στα πανεπιστήμια, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σύμφωνα με…

2 hours ago

Σχεδόν 1.000 ακίνητα έχει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος Χανίων!

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία απογραφής και κτηματογράφησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Χανίων,…

3 hours ago

Κορονοϊός: Το νέο στέλεχος FLiRT και οι ανησυχίες για νέο κύμα πανδημίας

Μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού γνωστή ως FLiRT, άρχισε να εμφανίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες τους πρώτους μήνες του…

3 hours ago

Οι οικογένειες πέντε νεοσύλλεκτων δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο με την απαγωγή τους από τη Χαμάς

Το Φόρουμ για τις Οικογένειες των Ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα…

3 hours ago

Γερμανία: Η κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύλληψης του Νετανιάχου εφόσον εκδοθεί ένταλμα από το ΔΠΔ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διατάξει τη σύλληψη του πρωθυπουργού…

3 hours ago

Το “P.O.P.” της Μαρίνας Σάττι στα 10 δημοφιλέστερα album παγκοσμίως

Σε μόλις τρεις μέρες, το νέο album της Μαρίνας Σάττι με τίτλο “P.O.P.” που κυκλοφορεί από την Golden Records και τη…

3 hours ago

This website uses cookies.