21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ

Ημερομηνία:

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Τρίτη 12 Φεβρουαρίου κατάθεσα εκ μέρους της παράταξης  Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στη Κρήτη ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ΙΚΑ  που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις 500 εργαζομένων του χώρου. Το ψήφισμα αυτό ήταν το ακόλουθο:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στο ΙΚΑ, που απολύονται. Πολλοί από αυτούς είναι εργαζόμενοι στην Κρήτη.

Οι απολύσεις αυτές είναι άδικες και θα οδηγήσουν τις υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ σε μαρασμό και διάλυση. Ήδη σε παραρτήματα του ΙΚΑ στην Κρήτη υπήρξαν υπηρεσίες που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν εξαιτίας των απολύσεων.

Ζητούμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο την άμεση ανάκλησή όλων των απολύσεων».

Η πλειοψηφία του ΠΣ αρνήθηκε να γίνει συζήτηση για το συγκεκριμένο ψήφισμα. Για άλλη μια φορά η δεξιά πλειοψηφία του ΠΣ κρύφτηκε πίσω από λόγια συμπόνιας και κατανόησης των εργαζομένων  αλλά στην πράξη αρνήθηκε να πάρει  πολιτική θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ισχυρίζονται ότι θέλουν να «προστατέψουν» το ΠΣ για να μη γίνει μια «βιομηχανία ψηφισμάτων». Η πραγματικότητα είναι ότι θέλουν να προστατέψουν το ΠΣ από τις πιέσεις των αντιστάσεων του κόσμου της εργασίας και εμμέσως πλην σαφώς να προστατέψουν την κυβέρνηση, με τον ίδιο τρόπο όπως προστάτευαν τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, από την πίεση της εργατικής τάξης. Είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι η πλειοψηφία στο ΠΣ Κρήτης είναι ταγμένη με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το παλιό σύνθημα η σιωπή είναι συνενοχή ταιριάζει γάντι. Επικαλούνται την ανάπτυξη, όμως στην πράξη επικροτούν πολιτικές που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία.

Από τη δική μας τη μεριά θα επιμείνουμε ακόμη περισσότερο στο επόμενο διάστημα ότι το ΠΣ Κρήτης δεν μπορεί να μένει αδιάφορο απέναντι σε τέτοιου είδους ζητήματα. Ψηφίσματα όπως το συγκεκριμένο αποτελούν πολιτικές θέσεις που ένα όργανο όπως το ΠΣ οφείλει να υιοθετεί, όχι για να μείνουν λόγια αλλά για να δεσμεύεται ως όργανο ότι θα δράσει σε ανάλογη κατεύθυνση.

Σεραφείμ Ρίζος

Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης
Εκλεγμένος με την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σακελλαρίδης: Λούνα παρκ κερδοφορίας για εταιρίες ενέργειας και τράπεζες η Ελλάδα

Με στοιχεία προερχόμενα από την ΕΡΓΑΝΗ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ...

Κολούμπια: Έφοδος της Αστυνομίας και εκατοντάδες συλλήψεις – “Πολιορκείται” και το UCLA

Εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης (30/4) στο...